Sommervarme, solskin og tørke fortsætter

Sommervejret fortsætter ufortrødent med varme og masser af sol i uge 28. Mange steder vil det holde helt tørt ugen igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom det blæser i dag, vil det varme og solrige vejr fortsat dominere i denne uge.

En uge, der for mange er en ferieuge, kan nydes i shorts og bikini. Der er ingen grund til at finde det varme tøj frem.

Allerede i morgen kan vi få sommerdag nummer 40, og ugens sidste fem dage ser endnu varmere ud.

Et lavtryk lige syd for Danmark vil resultere i vekslende skydække og enkelte byger. Størst chance for byger er der nær lavtrykscenteret i det sydlige Danmark. Nogle modeller har også enkelte regnbyger længere mod nord. Bygerne vil være få, men kan alligevel være ret intense. 

Prognose for tirsdag den 10. juli.
Prognose for tirsdag den 10. juli. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Vinden kommer fra øst, og luften varmes op over land. Derfor vil man generelt opleve de højeste temperaturer i Vestjylland og Vestsjælland, men også Nordsjælland og Nordjylland kan nå op omkring 25 grader.

Solrigt igen fra onsdag med 22 til 27 grader

Onsdag og torsdag vil lavtrykket syd for Danmark bevæge sig mod øst. Det betyder, at det igen bliver solrigt i det meste af landet. I de østlige egne vil det dog til tider blive mere skyet, og nær Østersøen kan der optræde enkelte byger. Mange steder i landet når vi mellem 24 og 27 grader. 

 
  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET
 
  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Fredag kølig ved Vestkysten, men varm i resten af landet

Fredag bliver det lidt mere blæsende fra nordvest. Østjylland og øerne kan stadig mønstre 24 til 27 grader, mens sommerhusene nær Vestkysten må nøjes med cirka 20 grader. 

 
  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Weekend med solskin, tørvejr og 20 til 27 grader

I weekenden ser det ud til, at det lune og varme vejr vil fortsætte. Usikkerheden i prognoserne stiger en smule, og der er en lille risiko/chance for byger i Østdanmark. 

Vinden aftager, så de fleste vil opleve masser af sol og temperaturer mellem 22 og 27 grader.

Tørken bliver værre, selvom tørkeindekset har nået maksimum

DMI's tørkeindeks for i går viser, at det meste af landet er oppe på 9 eller 10. Man skulle umiddelbart tro, at det ikke kan blive værre, men det kan det. 

 
  Foto: GRAFIK / DMI

Det er svært at beskrive, hvor meget vand vores natur mangler. En af de bedste muligheder er netop DMI's tørkemodel. Den bygger på en antagelse om, at vandmagasinet per 1 marts er fyldt op med 100 millimeter vand i hele landet. Herefter beregnes en balance udfra fordampning (og nedsivning) og tilførsel af regn. Tørkeindeks 10 betyder, at alle 100 millimeter fra vandmagasinet er tømt.

Det er det, der er sket i år. Fordampningen i maj, juni og juli har vært enorm, samtidig med at der er kommet alt for lidt regn. 

Vejr og natur som ved Middelhavet

Landbruget og vores natur lider. Græsset ser forfærdeligt ud. Heldigvis er det ikke så dødt, som det ser ud. Græsset er i en slags dvale. Når der kommer vand, begynder det hurtigt at leve op og vokse igen. 

Rekreativ Skov
Læs også
Ringsted Kommune vil spare 150.000 kroner på rekreativ skov
Rekreativ Skov
Læs også
Ringsted Kommune vil spare 150.000 kroner på rekreativ skov

Bevoksning med dybere rødder end græs har mere at stå imod med. Buske og træer er stadig ret grønne. Vejret i år har været middelhavsagtigt, og vores natur ligner det, man sædvanligvis ser på solferier i Sydeuropa.

I Sydeuropa hører vi tit om naturbrande. I øjeblikket er risikoen for naturbrande ligeså stor herhjemme.  


Nyhedsoverblik