Det vi har sammen

Sommerlig varme på vej - over 20 grader i næste uge

Foto: Hanne Stage Nielsen - Korsør

I samarbejde med tv2.dk

Et stort højtryk over Nordøsteuropa begynder efter weekenden at sende tør og varm luft op over landet.

Selvom vi har været igennem nogle kølige og blæsende døgn efter weekendens gedigne forårsvarme, er det snart igen tid til at finde det lette sommertøj frem.

Efter weekenden peger alle prognoser nemlig på, at det varme vejr vender tilbage til Danmark - og dét med temperaturer nogle steder over 20 grader.

Sol og varme efter regn i weekenden

Varmen kommer frem til Danmark efter en weekend, som især vil byde på en lørdag med regn flere steder i landet, men allerede søndag begynder varmen at strømme ind over den østlige del af landet, hvor temperaturen kan komme op i underkanten af 20 grader.

Efter weekenden forstærkes et højtryk fra Rusland ind over Skandinavien, og det sender tør og varm luft frem til Danmark fra sydøst.

Derfor venter der med al sandsynlighed en række dage med solrigt, tørt og varmt aprilvejr i næste uge, hvor temperaturen nogle steder kan komme op mellem 20 og 22 grader.

Man skal dog som altid i foråret være opmærksom på, at det bliver mærkbart køligere ved kyster med pålandsvind.

Forventet vejrsituation på mandag den 16. april 2018. Et stort højtryk sender sol og varme frem til Danmark. Foto: TV 2 VEJRET

Temperaturprognose for mandag den 16. april 2018. Landet over ventes mellem 15 og 20 grader, men dog køligere ved kyster med pålandsvind. Foto: TV 2 VEJRET

Tid for både solcreme og birkepollen

Ud over at det varme vejr kan betyde, at bøgen springer ud, og at iskioskerne får kronede dage, er der også en bagside af det smukke vejr.

UV-indekset stiger og solcremen skal findes frem, men endnu vigtigere for landets mange allergikere er, at antallet af birkepollen over få dage kan risikere eksplodere.

De første birkepollen spredes typisk i løbet af april, men efter en kold afslutning på vinteren kan det meget varme forårsvejr få birketræerne i fuld flor inden for ganske kort tid.

Varmt og sommerligt vejr for årstiden

Selvom vi med års mellemrum har meget flot og varmt aprilvejr, så er temperaturer over 20 grader meget varmt for årstiden, og regulære sommerdage med over 25 grader hører til de sjældenhederne.

Den tidligste sommerdag nogensinde i dansk vejrhistorie kom den 17. april 1964, hvor temperaturen i Vestjylland kom op på 25,2 grader.

Årets hidtil varmeste dag fik vi lørdag i sidste uge, hvor man i Midtjylland kom op på 21,9 grader, mens man søndag målte 20,2 grader i København.

Det var tilmed den varmeste dag i hovedstaden så tidligt på året i 50 år.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App