Socialdemokratiet kræver dåseforbud i fængsler efter flere overfald

Fanger putter konservesdåser i en sok og bruger dem som våben mod fængselsbetjente.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Socialdemokratiet vil kræve forbud mod salg af konservesdåser og andre hårde metalgenstande i fængsler. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi kræver, at der i visse fængselsafdelinger bliver indført et forbud mod salg af konservesdåser og andre genstande, som kan bruges som våben. Tun behøver man jo ikke få på dåse, siger Socialdemokratiets retsordfører Morten Bødskov.

quote Vi har at gøre med en gruppe, som helt bevidst prøver at sætte sig på magten

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet

Det sker efter flere episoder i de danske fængsler, hvor indsatte har puttet en konservesdåse i en sok og brugt den til våben under overfald på fængselsbetjente.

Senest skete det for en fængselsbetjent i Københavns Fængsler, da vedkommende fredag blev overfaldet af en indsat fra banden Loyal to Familia. Fængselsbetjenten blev ramt på skulderen af en sok med en konservesdåse.

Samtidig kræver både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet en redegørelse fra den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen, hvori de ønsker svar på, hvorfor overfaldene fortsætter, selvom der i november sidste år blev indgået en aftale, der både skulle sikre flere fængselsbetjente og et hårdere greb om bandemedlemmer i fængsel. 

Storstrøm Fængsel
Læs også
Indsattes uskrevne regler dominerer i fængsler
Storstrøm Fængsel
Læs også
Indsattes uskrevne regler dominerer i fængsler

Aftalen betyder, at der over fire år bliver tilført 600 millioner kroner og 250 nye fængselsbetjente til at komme problematikken til livs.

Prøver at sætte sig på magten

Også Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye støtter op om et forbud mod konservesdåser i fængslerne. Desuden ønsker han mere personale i fængslerne.

- Kriminalforsorgen må sætte alt ind for at stoppe disse voldsmænd. Vi har at gøre med en gruppe, som helt bevidst prøver at sætte sig på magten. Der bliver nødt til at være mandskab nok til stede til, så ingen risikerer at blive overfaldet bagfra, siger han til Jyllands-Posten. 

Storstrøm Fængsel
Læs også
Indsat overfalder endnu en fængselsbetjent med konservesdåse
Storstrøm Fængsel
Læs også
Indsat overfalder endnu en fængselsbetjent med konservesdåse

 

Søndag fortæller Berlingske, hvordan opholdet som indsat i stigende grad bliver domineret af uskrevne regler fangerne imellem. Det sker i takt med, at antallet af indsatte bandemedlemmer vokser i de danske fængsler. 

Blandt andet beskrives det, at nye fanger udpeges som tjenere for fanger, der er højere i hierakiet.


Nyhedsoverblik