Sne og isslag har ramt Danmark

Arkivfoto.

I samarbejde med tv2.dk

Morgentrafikken i den sydlige del af landet er først blevet ramt af det barske vintervejr, som i løbet af morgenen og formiddagen breder sig mod nord.

Det gælder om at komme hjemmefra i god tid og i øvrigt forberede sig på forsinkelser i morgentrafikken, hvis man bor i den sydlige del af landet.

Et udbredt snevejr med blæst, snefygning og kortvarigt måske også det farlige vejrfænomen isslag er nemlig på vej op over Danmark.

Snevejret hænger sammen med et frontzone, der fra syd prøver at fortrænge kulden over Danmark.

Større snevejr på vej op over Danmark

Det giver anledning til et større snevejr, som omkring klokken 03.30 natten til mandag drog ind over den sydligste del af Jylland, og som herfra fortsætter op over resten af landet. 

Læs også Politiet advarer om isglatte veje flere steder

Mellem klokken 06.00 og 07.00 når snevejret frem til Odense, mellem klokken 08 og 09 begynder det at sne i Aarhus, mens københaverne kan se frem til udbredt snefald og stedvis snefygning fra mellem klokken 09.00 og 10.00.

Radarbillede af snevejret den 5. marts 2018 klokken 05.30. Foto: TV 2 Vejret

I Aalborg og resten af Nordjylland når snevejret først frem sidst på formiddagen, men her fortsætter det til gengæld til først på aftenen, hvorfor man navnlig mod nord skal tage sig i agt i myldretiden mandag eftermiddag.

Isslag rammer den sydlige del af Danmark

Især i Sønderjylland, på Fyn og Sydhavsøerne er der endvidere risiko for, at sneen kan gå over i det meget farlige vejrfænomen isslag.

Isslag er underafkølet regn, der ved mødet med en fast overflade såsom veje, fortov, biler, postkasser og hustage omgående fryser til is, og det kan give særdeles glatte veje.

Tøvejr breder sig med tåge og nedfaldende istapper

Når snevejret i aften er overstået, bliver det let tøvejr i det meste af landet.

Tøvejret ventes at brede sig fra syd mod nord i løbet af eftermiddagen og aftenen og ventes at give tåge og lidt småregn flere steder i landet. 

Læs også Tag med til 1979: Den vildeste vinter i hundrede år

Samtidig er der risiko for, at is og sne med tøvejret, som de fleste steder vil være det første i over en uge, begynder at falde ned fra eksempelvis husgavle og broer flere steder i landet.

Tip os Har du et godt tip?

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App