Skyerne og regnen tilbage: Her bliver det vådest

En front ligger næsten stille over Danmark med skyet vejr og regn til tider.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter tre smukke januardage med masser af sol og kun vind af betydning tirsdag, er skyerne og regnen nu tilbage fra morgenstunden.

Lyset og farverne må således vige pladsen for et mere gråt og tungt vejr, og det gode humør må i stedet finde sin rod i den hygge, som vintermørket heldigvis levner rig mulighed for.

Det er en front, som i ly af natten er trukket op over Danmark fra syd, og dagen igennem vil den give skyet vejr. Og især først på dagen vil der også falde regn eller slud hist og her.

Mest regn får man sandsynligvis i det nordlige Jylland og på Sjælland, hvor man stedvis kan få 5 til 10 millimeter, mens man i resten af landet typisk får et par millimeter.

Til gengæld vil det holde tørt mange steder i løbet af eftermiddagen, når regnen trækker mod nord, og så vil det blot være skyet.

Fra højtryk til lavtryk

Solen og den klare, blå himmel, vi havde søndag, mandag og tirsdag, kan vi takke et højtryk for. Et højtryk, som passerede Danmark fra vest i løbet af de smukke dage.

Nu er vejret blevet mere lavtrykspræget med en strømning af fugtig luft fra sydøst, og en front er stort set gået i stå lige hen over Danmark, mens højtrykket er rykket til Nordskandinavien.

Vejrsituationen virker fastlåst de kommende dage, og spejder man efter solchancer i prognoserne, skal vi kigge frem mod lørdag og søndag, som kunne byde på en lysere vejrtype.


Nyhedsoverblik