Så langt væk er forårsvejret: Både i tid og kilometer

Prognose for temperaturer og skydække lørdag den 24. marts. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

I samarbejde med tv2.dk

Påsken i Danmark bliver kold, og man skal rejse langt for at få forårsfornemmelser.

Smukt og lunt forårsvejr gør os gladere og mere veloplagte. Og det får lysten til at møde andre mennesker til at vokse. Derfor higer vi efter foråret nu, og særligt nu hvor påskeferien står for døren. Desværre er der langt til foråret - både i tid og i afstand.

Weekenden byder på mange skyer og generelt fire til otte grader, og det bliver endnu koldere i den nye uge. Forårfornemmelserne ligger derfor meget langt væk. 

Hvis man er heldig, kan man dog helt lokalt lørdag eller søndag nå 10 grader, men det er mere sandsynligt, at skyerne holder temperaturen encifret.

Prognose for temperatur og skydække. Det nærmeste forårsvejr findes i det nordlige Italien og Sydfrankrig. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Også i afstand er der langt til forårsvejret. Som det fremgår af europakortet for i dag, skal man cirka 1000 kilometer mod syd til Sydfrankrig eller Norditalien for at finde forårsvejr. 

I den nye uge vender mere vinterligt vejr med sikkerhed tilbage til Danmark. Det usikre er, om dagsfrosten også ankommer. Og om sneflokke følger med kulden.

Man kan måske glæde sig over, at usikkerheden i prognosemodellerne vokser med tiden. Så selvom modellerne er kolde, kan man i det mindste håbe på forårsvejr i slutningen af påsken. 

Det blå område viser kold vinterlig luft over Nordeuropa med dagstemperatur under 5 grader. I Sydeuropa finder man forårsluft med generelle temperaturer mellem 12 og 17 grader. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Læs også Havørne fundet døde med fugleinfluenza i Næstved og Maribo

 

Tip os Har du et godt tip?

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App