Risiko for skybrud over Danmark tirsdag

Der er risiko for skybrud og torden i store dele af Danmark fra sent tirsdag eftermiddag og frem til natten til onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kraftige regn- og tordenbyger ventes at kunne ramme dele af Danmark tirsdag eftermiddag og aften, og der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød.

TV 2 VEJRET har derfor udsendt et varsel for skybrud gældende fra klokken 16 tirsdag eftermiddag og frem til klokken 3 natten til onsdag.

Risikoen er størst fra Sønderjylland og op gennem Jylland samt Fyn, dele af Vest- og Sydsjælland, samt Lolland og Falster, og her gælder varslet i perioden tirsdag klokken 16 til 21.

Resten af Sjælland kan også blive ramt af kraftige byger, men her vurderer vi på TV 2 VEJRET, at risikoen for skybrud er mindre på baggrund af de seneste prognoser. 

Byger dannes i varm og fugtig luft foran en koldfront

De kraftige byger dannes i en varm og fugtig luft på forsiden af en koldfront, som i løbet af tirsdag aften og den følgende nat skal bevæge sig hen over Danmark fra vest. 

Der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød, når intense byger ventes at ramme store dele af landet tirsdag eftermiddag og aften.
Der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød, når intense byger ventes at ramme store dele af landet tirsdag eftermiddag og aften. Foto: TV 2 Vejret
skybrud6.jpg
Læs også
Fem gode råd til sikring mod skybrudsskader
skybrud6.jpg
Læs også
Fem gode råd til sikring mod skybrudsskader

Luften foran koldfronten er meget ustabil, og derfor kan der blive dannet talrige og kraftige byger, som også ventes at kunne give vindstød af stormende kuling sammen med den intense regn.

Vær opmærksom på, at skybrud i sagens natur er vanskelige at forudsige præcist, og de vil altid være lokale i det varslede område. Varslet skal tolkes som en forhøjet risiko for, at man kan blive ramt inden for varslingsområdet.


Nyhedsoverblik