Storm på vej mod Danmark: Rammer med vindstød af orkanstyrke

Et kraftigt lavtryk vil give fuld storm til dele af landet fredag eftermiddag og aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens vi fortsat kan nyde roligt sensommervejr torsdag, er der lagt i ovnen til en særdeles barsk omgang efterårsvejr fredag.

Et lavtryk er under hastig udvikling på sin vej fra Storbritannien over Nordsøen til Danmark. I den forbindelse kommer vinden til at tiltage kraftigt og ender med at give dele af Danmark regulær storm fredag eftermiddag og aften.

Storm i Vest- og Nordjylland

Lavtrykket, som udvikler sig til en storm, får man først at mærke over den vestlige del af Jylland, hvor vinden allerede fra middagstid fredag vil give vindstød af stormstyrke fra syd og sydvest.

Det er dog kun begyndelsen på en endnu mere blæsende eftermiddag, hvor middelvinden kan nå fuld storm.

Ifølge de seneste prognoser rammer stormen et område mellem Ringkøbing Fjord og Hanstholm ud på eftermiddagen, mens den i de tidlige aftentimer breder sig til Jammerbugten og Skagerrak.

Varsel om vindstød af storm,- stærk storm og orkan fredag eftermiddag og aften.
Varsel om vindstød af storm,- stærk storm og orkan fredag eftermiddag og aften. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I hele den periode, hvor der er storm, kan der forekomme vindstød af orkanstyrke - og visse modeller viser, at vindstødene kan nå helt op på 37 meter per sekund.

Udsigten til det voldsomme vejr har fået TV 2 VEJRET til at udsende varsel om storm med vindstød af orkanstyrke til den nordvestlige del af Jylland.

Stormen får et drengenavn med K

Hvis stormlavtrykket bliver navngivet af DMI, så vil det få et drengenavn, som begynder med K. Seneste storm, som ramte Danmark, var Johanne den 10. august.

I forbindelse med Johanne nåede middelvinden 26,4 meter per sekund ved Rønbjerg Huse ved Limfjorden, mens vindstødene samme sted toppede med 34,4 meter per sekund.


Nyhedsoverblik