Prognose: Danmark får en blæsende nytårsaften

Til gengæld bliver det efter alt at dømme mest tørt, ret mildt og uden dis eller tåge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan meget vel blive en stor udfordring af holde liv i tændstikkerne, og raketterne kan let blive sendt lidt ud af kurs, når vi nytårsaften skal fejre, at 2017 bliver til 2018.

Prognoserne peger nemlig på, at det bliver en blæsende affære med op til kuling og kraftige vindstød over Danmark.

Lavtryk passerer tæt på Danmark

Et lavtryk ser ud til at passere lige nordvest om Danmark i løbet af nytårsaftensdag og nytårsaften, og på sydsiden af lavtrykket kan det blæse kraftigt op.

TV 2 VEJRETs nuværende prognoser peger på, at man især i Jylland kan få op til hård kuling med vindstød af stormstyrke, mens andre prognoser holder fast i, at vi nøjes med en hård vind.

Stormbarometeret viser fredag, at der er 32 procent risiko for regulær storm nytårsaftensdag. Det betyder samtidig, at der er 68 procent chance for, at det ikke bliver helt så blæsende.

Blæsende, men lunt og mest tørt nytårsvejr

Usikkerheden ligger i, hvor kraftigt lavtrykket bliver, og hvor tæt det kommer på Danmark, men generelt må man altså forberede sig på en blæsende nytårsaften.

Til gengæld peger prognoserne også på, at det efter en regnfuld dag bliver opholdsvejr de fleste steder ud på aftenen, og samtidig bør vi på grund af blæsten også slippe for dis og tåge.

Derudover bliver vejret også mildt, så det er hverken kulde, sne, regn eller tåge, vi kommer til at kæmpe med på årets sidste aften.

Stormfuldt nytår for 11 år siden

Sidste gang Danmark oplevede en meget blæsende nytårsaften var i 2006, hvor der blæste kuling fra vest ved midnatstid.

Det udviklede sig nytårsdag 2007 i øvrigt til en regulær storm over landet.


Nyhedsoverblik