Peter Bondes kinaeventyr udsat: Visum-bøvl i lufthavnen

Taskerne var pakket, og humøret var i top hos den tidligere Næstved-træner, Peter Bonde, men i lufthavnen blev et nyt fodboldeventyr udskudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev ikke helt den aften, fodboldtrænerne Peter Bonde fra Næstved og Nils Nielsen havde forventet, da de mødtes i Københavns Lufthavn.

- Det blev en lidt anden start på vores rejse, end jeg havde håbet, sagde Peter Bonde med et smil til TV 2 SPORT i Københavns Lufthavn onsdag aften.

Store smil og forventninger

Bare en halv time tidligere var der ellers store smil og kæmpe forventninger, da de to tidligere landstræner for Danmarks kvindelandshold var klar til at sætte sig i flyveren med kurs mod Kina, hvor et nyt trænerjob venter.

2014-03-31_211015.jpg
Læs også
Peter Bonde forbigået som DBU's talentudviklingschef
2014-03-31_211015.jpg
Læs også
Peter Bonde forbigået som DBU's talentudviklingschef

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme af sted. Først og fremmest fordi jeg skal arbejde med Peter, men også fordi der venter os noget helt nyt og meget anderledes, end det vi har arbejdet med tidligere, sagde Nils Nielsen til TV 2 SPORT.

quote Det blev en lidt anden start på vores rejse, end jeg havde håbet.

Peter Bonde

Peter Bonde, der også er tidligere assistenttræner for det danske herrelandshold under Morten Olsen, har fået jobbet som landstræner for det kinesiske U19-kvindelandshold, og han har taget Nils Nielsen, som førte de danske fodboldkvinder til EM-sølv sidste år, med sig som assistent.

Problemer i lufthavnen

Men lige så store forventningerne var til at flyve mod Kina og begynde deres nye fodboldeventyr, lige så store var frustrationerne, da de to herrer fik afvist deres visa ved check-in-skranken i Københavns Lufthavn.

- Jeg synes, det er lidt mærkeligt. Der er åbenbart 500 forskellige slags visum, man kan søge, og vi havde så fået fat i det rigtige visum, men vi havde åbenbart for få adgange til landet. Så nu står vi her og kan ikke komme af sted i dag (onsdag, red.), og må en tur på ambassaden for at få det ordnet, sagde Nils Nielsen til TV 2 SPORT.

060223_peter_bonde_dbu.jpg
Læs også
Peter Bonde bliver hos Olsen frem til 2016
060223_peter_bonde_dbu.jpg
Læs også
Peter Bonde bliver hos Olsen frem til 2016

Bonde og Nielsen var i Kina sidst i december for at se på forholdene, og det var altså her, at de brugte den ene adgang til landet, som deres visa gælder til. En regel, de ikke havde fået nogen informationer om fra den kinesiske ambassade, inden de stod i lufthavnen onsdag aften.

- Lejren er heldigvis først den 6. januar, så mon ikke, vi når at komme af sted inden da, sagde Peter Bonde.

Er det også lidt et eksempel på, hvad det er for en omvæltning, der venter jer?

- Det er i hvert fald ikke helt så nemt som herhjemme, og det var også vanskeligt at komme af sted første gang, så jeg burde nok have tjekket det hele efter en ekstra gang, lød det fra Nils Nielsen.

Peter Bonde og Nils Nielsen håber at få ordnet deres visa torsdag og komme af sted mod Kina hurtigst muligt.


Nyhedsoverblik