Pas på dit kæledyr i kulden

Det er vigtigt at sørge for, at de kæledyr, som opholder sig udenfor, har mulighed for at søge læ, og at de har frisk vand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den sibiriske kulde har for alvor ramt Danmark og byder på minusgrader hele dagen. Vi mennesker pakker os godt ind med hue, vanter og halstørklæde, men vi er ikke de eneste, der har det koldt. Også vores kæledyr fryser.

Der er dog en række forholdsregler, man kan tage, når det gælder kulde og kæledyr. Det fortæller Jens Jokumsen, som er chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.

- Når det gælder hunde, er det vigtigt at kigge på racen. Nogle racer har ikke så meget pels, og andre har meget. Hvis det for eksempel er én af de sibiriske racer, så nyder den faktisk kulden, siger han.

Hold hunden i gang

Ifølge chefkonsulenten gælder det om at skære ned på de lange gåture og hellere dele dem op i flere korte. 

 
 

- Det er også vigtigt at holde hunden i bevægelse hele tiden. Ikke noget med at lade den stå uden for butikken, når du er inde at købe ind, siger han og tilføjer:

- Men det vigtigste er at holde øje med din hund. Hvis den fryser, så gå indenfor.

Katte kan selv bestemme

Mange har også katte, der færdes udenfor. Men dem skal man ikke være bekymrede for, mener Jens Jokumsen.

- De katte, der har mulighed for selv at gå ind og ud, skal nok selv søge ind, hvis de fryser. Og de katte, der færdes udenfor hele tiden, skal bare kunne søge et sted hen, hvor det er tørt. 

anders_riisgaard.jpg
Læs også
Sneen har ramt Sydsjælland og Lolland-Falster
anders_riisgaard.jpg
Læs også
Sneen har ramt Sydsjælland og Lolland-Falster

Han peger dog på, at man skal sørge for at give kattene noget foder med ekstra meget energi, fordi det kræver meget af katten at holde sig varm.

Skift vand hos kaninen flere gange dagligt

Flere har også for eksempel kaniner, der står ude hele året rundt. For dem er det vigtigt, at de har et sted at kravle ind, hvor det er varmt og tørt. Desuden skal man være opmærksom på, om de står i læ for vinden.

- Hvis man har mulighed for at flytte dem ind under et halvtag eller i en carport, så er det fint, siger chefkonsulenten, som dog advarer mod at tage dem ind i stuerne. 

mikkel_riise.jpg
Læs også
Flere institutioner er lukket på grund af sneen
mikkel_riise.jpg
Læs også
Flere institutioner er lukket på grund af sneen

- Kaninerne er vant til at stå ude hele året. Hvis du tager dem ind, så akklimatiserer de sig og bliver nemt syge, når de så bliver sat ud igen.

Det er også vigtigt at sørge for at skifte vandet hos kaninerne flere gange om dagen, så det ikke fryser til is.

Mange af de råd, der gælder for kaninerne, gælder også for fugle i udendørs volierer.

- De skal have særligt energiholdigt foder, fordi de bruger meget energi på at varme sig. Desuden skal de også have en mulighed for at komme i læ, og de skal have adgang til frisk vand, slutter Jens Jokumsen.


Nyhedsoverblik