Opsang efter vold mod maskotter i BonBon-Land: Forældre, tag jer sammen!

Forældrene bør være nogle gode rollemodeller, siger ekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er op til forældrene at standse det.

Sådan lyder det fra en af Danmarks mest anerkendte sundhedsplejersker, efter at TV 2 tirsdag skrev, at maskotterne i BonBon-land bliver hevet i halerne, spyttet på og skubbet af gæsterne.

- Det er forældrene selv, der er skyld i børnenes opførsel. Forældrene bør være nogle gode rollemodeller, og det er de ikke i dette tilfælde, siger hun.

Sigrid Riise har skrevet adskillige bøger om børns opvækst og arbejdede desuden som sundhedsplejerske, før hun gik på pension.

Hun mener, at forældre i dag er blevet mere tolerante over for forkert adfærd - også når børn søger den negative opmærksomhed ved at slå og spytte på maskotter.

Mor melder om vold hver dag

Problemer med maskotter, der overfaldes og chikaneres i deres arbejde, blev sat til debat, da moren til en 15-årig maskot mandag skrev en opsang på Facebook.

- Hver dag er Laura og hendes maskotkollegaer udsat for vold fra både voksne og børn. En vold der i mine øjne slet ikke burde finde sted. Børn sparker dem over benene, giver dem mavepustere, klatrer på dem, spænder ben for dem, slår dem og spytter på dem, skrev Camilla Christiansen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som Sigrid Rise langer Camilla Christiansen også ud efter de voksne og skriver desuden, at de ikke er meget bedre selv.

- Hvor er forældrene? De står såmænd bare og kigger på og griner, alt imens det unge menneske inden i måske har slået sig, skrev maskot-moren i opslaget, der er blevet delt knap 3500 gange.

BonBon-Land forundres over forældre

BonBon-Land anerkender, at vold mod maskotter er et problem.

- Vi har rigtig mange søde gæster, og mange gange er der tale om begejstrede børn, der kommer til at skubbe og kramme en maskot for voldsomt, siger marketingschef Mette Rasmussen.

Men siden man for tre år siden slap maskotterne løs frem for at køre dem rundt, har forlystelsesparken oplevet en kedelig tendens. 

BonBon-Land
Læs også
Maskotter udsat for vold i BonBon-Land
BonBon-Land
Læs også
Maskotter udsat for vold i BonBon-Land

- Langt de fleste dage har vi ingen episoder, men nogen gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig over for vores maskotter og vores øvrige ansatte, siger Mette Rasmussen.

De har endnu ikke smidt børn eller familier ud af BonBon-Land.

- De fleste forældre er gode til at gribe ind og standse deres børn. Men der er episoder, hvor vi er nødt til at tale et alvorsord med børnene og deres forældre. De tænker ikke over, at der er et menneske inden i, forklarer marketingschefen.


Nyhedsoverblik