Op til 25 grader tirsdag: Sommervarme blæser mod Danmark

Varm luft blæser op over Danmark tirsdag eftermiddag, og det kan give os en sommerdag med over 25 grader enkelte steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom skolernes sommerferie nu er slut og mange sikkert er begyndt på arbejde igen, kan man alligevel overveje en tur til stranden tirsdag eftermiddag.

Sommervarme fra Mellemeuropa blæser nemlig op over os kortvarigt og kan give temperaturer på op til ca. 25 grader flere steder i landet.

Varmest bliver det sandsynligvis i Sønderjylland, på Fyn, Lolland og Vest- og Sydsjælland, hvor termometrene kan nærme sig de sommerdagsgivende 25 grader på de varmeste lokaliteter, og mange har udsigt til behagelige 20-23 grader. 

Temperaturen kan lokalt nå 25 grader i Sønderjylland og på Fyn og muligvis også på Lolland og Sjælland. De røde felter viser forventede temperaturer på 24 grader eller der over.
Temperaturen kan lokalt nå 25 grader i Sønderjylland og på Fyn og muligvis også på Lolland og Sjælland. De røde felter viser forventede temperaturer på 24 grader eller der over. Foto: TV 2 Vejret

Dagen begynder grå

Tirsdagen kan dog begynde grå mange steder med en smule regn hist og her i takt med, at en varmfront bevæger sig op over landet fra syd. 

Varmfronten åbner imidlertid for varm luft sydfra, så vi har udsigt til en lun eftermiddag med en del sløret solskin - især mod syd og øst. 

Sommervarme blæser kortvarigt op mod Danmark tirsdag eftermiddag, og den kan sende temperaturen op på 25 grader enkelte steder.
Sommervarme blæser kortvarigt op mod Danmark tirsdag eftermiddag, og den kan sende temperaturen op på 25 grader enkelte steder. Foto: TV 2 Vejret
naturister.jpg
Læs også
Naturister spillede minigolf i Vig
naturister.jpg
Læs også
Naturister spillede minigolf i Vig

Skyerne fra varmfronten vil dog nok hænge over det nordlige Jylland eftermiddagen igennem, så det er tvivlsomt, hvor meget sol det bliver til her. Og derfor vil det også generelt være køligere mod nord.

Ender med regn og torden og kraftige vindstød

Som vi så ofte har set det denne sommer, ender varme dage med regn og torden, og tirsdagen ser heller ikke ud til at være nogen undtagelse.

En koldfront nærmer sig nemlig vestfra, og derfor vil man opleve, at det skyer til fra sydvest og vest ud på eftermiddagen.

SOMMERDAGE I 2017

18. maj: 25,5 grader
19. maj: 26,4 grader
26. maj: 25,2 grader
27. maj: 26,8 grader
28. maj: 26,1 grader
18. juni: 26,1 grader
19. juni: 28,4 grader
30. juli: 26,4 grader
31. juli: 25,1 grader
8. august: 25,2 grader

Sidst på eftermiddagen eller ud på aftenen vil kraftige regn- og tordenbyger på forsiden af koldfronten kunne trække op over Sønderjylland og Fyn fra sydvest.

Bygerne, som ud over skybrudsagtig regn og torden også kan give kraftige vindstød, vil fortsætte mod nordøst, så man også står for skud på Sjælland, Lolland og Falster og til dels længere oppe i Jylland.

Vi har således udsigt til en lun og sommerlig tirsdag, som sandsynligvis ender med en ordentlig skylle.


Nyhedsoverblik