Olympisk guldvinder skifter til Holbæk

Den danske svømmestjerne skal fra næste sæson repræsentere Holbæk, hvor hun får en ny rolle i klubsammenhæng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Pernille Blume kom på de flestes læber herhjemme, da hun vandt OL-guld i Rio og skrev sig i historiebøgerne.

Siden er det blevet til både VM- og EM-medaljer, og nu kan hun også skrive et klubskifte på CV'et. Hun skifter således fra Gladsaxe til Holbæk, mens hun fortsætter sin daglige træning på Dansk Svømmeunions og Team Danmarks nationale træningscenter, NTC.

- Min hverdag bliver ikke rigtig påvirket af det her skifte, men i forhold til de opgaver jeg har for min klub, bliver det noget andet. I Holbæk kommer jeg til at være meget inden for Sports- og Sundhedsakademiet, som arbejder med at udbrede sporten og få folk til at dyrke noget mere svømning, siger Blume til TV 2 SPORT.

quote Jeg kommer til at møde en masse mennesker, som egentlig ikke har noget med svømning at gøre, men som måske har brug for at tabe sig

Pernille Blume

I Gladsaxe har mange af opgaverne indtil videre bestået i at motivere børn og unge mennesker i klubben. Nu bliver det både i og uden for klubben, at Blume får en rolle i Holbæk.

- Jeg kommer til at møde en masse mennesker, som egentlig ikke har noget med svømning at gøre, men som måske har brug for at tabe sig. Jeg ved, at Holbæk har lavet et samarbejde med Diabetesforeningen. Der skal vi have nogle mænd i gang med at træne mere, og der er svømning på programmet, siger Blume, der selv er ambassadør i netop Diabetesforeningen.

Kommer til at udvikle svømmesporten

Siden sin OL-guldmedalje har Pernille Blume haft travlt. Folk har revet i hende fra både højre og venstre, men da muligheden bød sig i Holbæk, var hun ikke rigtig i tvivl om, at det var en god mulighed for at hjælpe folk, der har brug for det. Samtidig med at hun kombinerer det med sin egen sport.

quote Vi trænger til at tænke på nye måder. Det vil jeg rigtig gerne være med til

Pernille Blume

- Jeg er glad for det her samarbejde, fordi jeg ved, jeg kommer til at være med til at udvikle svømmesporten. Og her i Danmark trænger den til at blive udviklet. Der trænger til at komme nogle nye ting ind. Vi trænger til at tænke på nye måder. Det vil jeg rigtig gerne være med til, slår Blume fast.

Samtidig har hun også et håb om, at hun og projektet kan være med til at gøre sporten mere professionel.

- Så kan sporten komme mere ind i folks hjerter, så unge mennesker, der trænger til det, kan få en lille, normal løn. For det er svært at kombinere svømning, skole og arbejde – det kan man næsten ikke. Det er vigtigt, vi får de unge mennesker med, så de ikke når at stoppe, når tingene ikke kan køre rundt, slutter den danske svømmer.


Nyhedsoverblik