Nu får vi milliarder tilbage i skat: Får du mere end gennemsnittet?

Tirsdag får skatteyderne godt 17 milliarder kroner tilbage i skat. Privatøkonomisk rådgiver har især ét godt råd til dem, der får penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

5.063 kroner. Sådan lyder den gennemsnitlige overskydende skat for de danskere, der tirsdag får penge tilbage for skatteåret 2016. Et beløb, der i alt summer sig sammen til 17,1 milliarder kroner.

- Selv om det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens forskudsopgørelse stemmer, forklarer Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i Skat.

Borgerne i Rudersdal er dem, der har fået det største beløb tilbage i gennemsnit. Dem, der har fået penge tilbage, har i gennemsnit fået 8.740 kroner.

quote Det snusfornuftige råd er at se, om man har nogle renteudgifter, man kan reducere ved at betale noget gæld af

Brian Stjernholm, privatøkonomisk rådgiver hos Uvildige

Bornholmerne får mindst tilbage

Bornholmerne er dem, der har fået mindst tilbage. De har i gennemsnit fået 4.067 kroner tilbage.

Hos det privatøkonomiske rådgivningsselskab Uvildige har man især ét råd til de mange, der får udbetalt penge.

- Det snusfornuftige råd er at se, om man har nogle renteudgifter, man kan reducere ved at betale noget gæld af, siger Brian Stjernholm, der er privatøkonomisk rådgiver hos Uvildige. 

boliglaan.udkantsdanmark.jpg
Læs også
730.000 får boligskat tilbage: Se kortet og hvor meget du står til her
boliglaan.udkantsdanmark.jpg
Læs også
730.000 får boligskat tilbage: Se kortet og hvor meget du står til her

Hvis ikke man har gæld, peger han på, at man kan gemme pengene, til der pludselig opstår en situation, hvor man får brug for dem.

- Hvis man ikke har noget presserende at bruge dem til, så sæt dem til side, og gem dem, til der kommer noget ekstraordinært, så de ikke bare bliver til ekstra forbrug i en enkelt måned, siger han.

Betaler for meget i skat

Får man penge tilbage i skat, er det udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2016.

Derfor kan mange reelt have haft brug for pengene i løbet af 2016. I det tilfælde peger han på, at det giver anledning til, at man nu udfylder sin forskudsopgørelse korrekt for det igangværende skatteår – så man ikke kommer til at mangle sine egne penge igen i år. 

- Hvis du har trukket på din kredit i 2016 for at få økonomien til at hænge sammen, så er det bedre at få pengene udbetalt i løbet af året. I det tilfælde giver det her anledning til at forskudsregistrere korrekt i år, siger Brian Stjernholm.

skat3.jpg
Læs også
Borgmestre presser på: Vil have SKAT tilbage til Maribo
skat3.jpg
Læs også
Borgmestre presser på: Vil have SKAT tilbage til Maribo

Noget tyder også på, at danskerne er snusfornuftige, selvom der triller milliarder af kroner ind på danskernes konti tirsdag.

Vi holder på pengene

Hos Nets, der ejer og bestyrer Dankortet, viser erfaringerne fra tidligere år nemlig, at der ikke er nogen nævneværdige udsving på dagen, hvor skatteyderne får penge tilbage i skat.

- Hvis det ikke er fordi, skatteyderne har brugt pengene på forhånd, så er det godt. Det betyder jo, at folk lige giver det en ekstra tanke, hvad de har mest brug for at bruge pengene til, siger Brian Stjernholm. 


Nyhedsoverblik