Milliard-yacht sejlede langs Sjælland og øerne

En russisk rigmand har fået bygget en yacht på hele 144 meter. Skibet sejlede igennem dansk farvand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De danske farvande fik mandag en sjælden gæst.

Efter mega-yachten 'Sailing Yacht A' er blevet færdig med at gennemgå tests, forlod den søndag aften skibsværftet Nobiskrug i Kiel, hvor skibet er bygget. Mandag sejlede den igennem dansk farvand.

Turen forbi Danmark begyndte ved Sydsjælland og sluttede ved Skagen i Nordjylland. Men for verdens største sejlskib er sejlturen først forbi denne gang, når den rammer Kristiansand i Norge, der er anført som skibets næste destination på Marinetraffic.com, med forventet ankomst på tirsdag.

Sent søndag aften befandt skibet sig i Femernbælt syd for Lolland, hvor det i gennemsnit sejlede med 14 knob.

Megamaster giver problemer

Med master på 90 meter er der ingen chance for, at skibet kan sejle under hverken Lillebæltsbroen, Storebæltsbroen eller Øresundsbroen.

Derfor er skibets formentlig eneste mulighed at sejle gennem Drogden-renden, som er farvandet mellem Saltholm og Amager, hvor biltrafikken ledes gennem Øresundstunnelen, inden den bliver til Øresundsbroen.

Men det bliver også en udfordring. Den 14 kilometer lange sejlrende har en dybde på mindst otte meter. Det er præcis så dybt, som Sailing Yacht A stikker i vandet.

Derfor er det ventet, at både skibets tanke og svømmepøl skal tømmes for at gøre skibet lettere.

Otte etager og undervandsobservatorium

Rejsens slutdestination er ifølge tyske shz.de det sydlige Spanien, som skibet forventes at ankomme til i foråret. Det er her den officielle overdragelse til ejeren, den russiske milliardær Andrej Igorevitj Melnitjenkos, er planlagt til, skriver shz.de.

Ifølge shz.de spekuleres der i en købspris på op mod tre milliarder kroner. Men så er det også verdens største sejlskib med en længde på 144 meter – og naturligvis de 90 meter høje master.

Skibet er udstyret med bombesikkert glas, helikopterlandingsplads, otte etager med teaktræsgulve og et observatorium af glas under havets overflade. Derudover indeholder skibet syv luksussuiter, møbler lavet af krystalm en pool, et diskotek og en helikopterlandingsbane.

Teknologisk og bygningsteknisk, er 'Sailing Yacht A' noget særligt. Ifølge The Daily Mail er de tre enorme master de suverænt største af sin slags nogensinde, hybridmotorer garanterer en konstant topfart på 38 kilometer i timen uafhængigt af vind og hele det enorme fartøj styres af en simpel touchscreen.


Nyhedsoverblik