Kraftigt nordlys kunne ses på himlen over Danmark

De fluorescerende farver kunne ses på aftenhimlen i store dele af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klart vejr, tålmodighed og en lille smule held var alt, hvad der skulle til, hvis man i aftes og i nat havde lyst til at se et fantastisk fænomen over Danmark.

Et imponerende og ganske kraftigt nordlys viste sig nemlig i mørket over store dele af landet.

Et imponerende lysshow

Beretninger og billeder er strømmet ind til TV 2 VEJRET fra både Himmerland, Djursland, Odsherred og Nordsjælland, hvor de grønlige farver nærmest 'dansede' på himlen tirsdag aften og nat.

- Ved 20.30-tiden blev der skruet op for et til tider imponerende lysshow, og denne gang var det synligt med det blotte øje til trods for det kraftige måneskin, skriver Valther Jørgensen fra Auning på Djursland, der har taget billedet, som ses herunder.

Soludbrud i fredags sendte partikler mod Jorden

Årsagen til nordlyset er et soludbrud, som blev observeret i fredags.

Udbruddet har sendt store mængder ladede partikler i retning mod Jorden, hvor de ved mødet med Jordens atmosfære har givet anledning til nordlys, der har kunnet ses så langt mod syd som i Danmark.

Det grønlige nordlys skyldes primært partiklernes interaktion med iltmolekyler - typisk i højder på mellem 100 og 200 kilometer over jordoverfladen.

Mulighed for mere nordlys de kommende nætter

Også flere steder i Storbritannien har man i nat set det imponerende fænomen.

Der er mulighed for mere nordlys over Danmark i de kommende par nætter, men mere skyet vejr vil gøre det markant sværere at se naturens eget 'festfyrværkeri'.

Desuden er det altid en god idé at bevæge sig langt væk fra byens lys, hvis man vil have de bedste muligheder for at se nordlyset.

 


Nyhedsoverblik