Iskold majnat: Danmark ramt af udbredt nattefrost

På en klar og stille nat faldt temperaturen mange steder til under frysepunktet, og det var koldest i Sønderjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Har man været tidligt oppe for at lufte hunden, har det også været en kold omgang, for man har haft frostvejr i store dele af landet i nat.

Og mange frugtavlere og folk med sarte forårsplanter ude i haven har sikkert sovet noget uroligt.

I Jylland, på Sjælland og på Bornholm har de officielle termometre været nede under 0 grader, og koldest har det været i Skrydstrup i Sønderjylland med -3,2 grader mellem klokken 5 og 6.

På Fyn har man med stor sandsynlighed også haft frost, da man i både Beldringe og i Årslev har været nede på 0,0 grader.

Ikke usædvanligt med frostvejr

Frosten har dækket de største arealer i Jylland, hvor man har været ramt fra Himmerland og hele vejen ned gennem det centrale og østlige Jylland til grænsen.

På Bornholm er der registreret frost i lufthavnen og i Nexø, og dermed er hele det indre af øen med stor sandsynlighed også blevet ramt af nattefrost. 

Læs også
'Det sner, mand!': Se brugernes billeder af tirsdagens snevejr
Læs også
'Det sner, mand!': Se brugernes billeder af tirsdagens snevejr

På Sjælland er det især Sydsjælland og Nordsjælland, som har haft frost, og det er meget sandsynligt, at man også på Midtsjælland har haft negative temperaturer.

Selvom det ikke er usædvanligt med frostvejr i maj, er det sjældent med så udbredt frost og så lave temperaturer nu. Det ser man oftere på månedens allerførste dage.

Polarluft med klart og stille vejr

Luften over Danmark er det man kalder en polar luftmasse, da den er strømmet ned fra Nordskandinavien og områderne nord her for.

Det er en tør og klar luft, og da vinden lagde sig til aften, faldt temperaturen hurtigt inde over land.

Med en solopgang mellem klokken 5.01 og 5.28 nåede vi den laveste temperatur inden klokken 6.

Luften er fortsat relativ kølig, så vi når kun op på ca. 12 grader i dag med enkelte byger til morgen hist og her og mere udbredt regn fra nordvest sidst på dagen.

 


Nyhedsoverblik