Ikke siden 1966 har vi haft så stort et snevejr så sent på året

Foto: ‎Stine Nordahl Nielsen

I samarbejde med tv2.dk

Det er ikke hverdagskost omkring påske at opleve så omfattende et snefald som det aktuelle.

Sneen er faldet i ret store mængder og i udbredte områder natten til påskedag, og hen over dagen fortsætter den med at falde - især på Bornholm. Med snestormslignende tilstande til følge.

Med over 20 centimeter og sandsynligvis også over 25 centimeter enkelte steder, hvor der er kommet mest, og generelt over 10 centimeter i store dele af det sydøstlige Danmark, skal vi mange år tilbage for at finde snevejr af samme kaliber på denne tid af året.

For mens snevejr af den type og udstrækning, som vi oplever i dag, typisk forekommer nogle gange hver vinter, er det bestemt ikke hverdagskost på denne tid af året.

Vintervejr trods mange forårstegn

Vi er et godt stykke efter forårsjævndøgn nu, så dagen er længere end natten, vi er gået over til sommertid, og solen er nu ligeså stærk som den 11. september, hvor vi ofte kan opleve smukt og lunt sensommervejr.

Alligevel er det ganske vinterligt i dele af landet, og der kan meget vel være tale om en regulær snestorm på Bornholm.

Ifølge data som TV 2 Vejret har gransket, skal vi tilbage til 1966 for at finde et værre vintervejr på denne tid af året.

Her ramte alletiders forårssnestorm især den sydøstlige del af landet så sent som den 14. april 1966, hvor dagsfrost, blæst og kraftigt snefald skabte meterhøje driver.

Senere snevejr er set

Vi skal dog ikke længere tilbage end til slutningen af april 2016 for at finde et senere, men ganske lille og kraftigt snevejr. Her blev området omkring Lillebælt ramt af 15 centimeter sne - og så sent som i 2010 og 2011 blev Danmark også ramt af snebyger i maj. 

Udstrækningen og mængderne var dog alle disse gange mindre end i det aktuelle påskesnevejr. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App