I dag skal Rikke, der delte foto af blotter, for retten

Mor nægter at betale bøden for at efterlyse blotter på Facebook. Derfor skal hun fredag møde i retten i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

5.000 kroner koster det Rikke Louise Andersen at dele et foto af en mand, der har blottet sine kønsdele for hendes 10-årige datter. 2.500 kroner skal blotteren selv betale for sin gerning.

Sådan er bødefordelingen faldet ud for to af hovedaktørerne i en episode, der udspillede sig sidste år i august. Den bøde nægter moderen dog at betale, og af samme grund sidder hun fredag i retten i Nykøbing Falster.

Her skal man finde ud af, hvad der skal ske, hvis hun ikke betaler bøden. Og det kan meget vel ende med et par dage bag tremmer.

Rikke Louise Andersen har fået bøden for at bryde persondataloven. Et brud, hun ikke mener at have begået, hvilket hun endnu engang vil forsøge at forklare for retten. I retten vil hun også tale den sag, som de seneste par dage er blevet delt mere end 17.000 gange på de sociale medier.

- Jeg vil selvfølgelig argumentere for, at jeg tror, man vil se flere og flere tilfælde, hvor folk selv går ud og tager affære, når forbryderne ikke straffes, og politiet ikke støtter op omkring de her ting. Det vil ikke være sidste gang, det kommer til at ske, fortæller hun til TV 2.

Nye beviser mod Rikke

Rikke Louise Andersen fortæller, at der de seneste dage er blevet forelagt hende nye beviser, som skulle underbygge, at hun har brudt persondataloven og dermed, hvorfor hun har fået bøden. Beviserne har politiet indsamlet fra internettet på blandt andet Facebook.

mor.jpg
Læs også
Delte foto af blotter: Nu skal hun i retten
mor.jpg
Læs også
Delte foto af blotter: Nu skal hun i retten

- Det har jeg ligget og tænkt længe over hele natten. Hold kæft, er der virkelig en politimand, der har siddet og taget screenshots af alt, hvad jeg har skrevet i facebooktråde og forskellige andre steder, hvor jeg har svaret folk, siger hun til TV 2. 

- Jeg er da lidt forundret over, at politiet vælger at bruge ressourcerne på den måde.

Ifølge Rikke Louise Andersen har andre brugere fremsat navne på mænd, der eventuelt kunne være blotteren. De kommentarer har hun dog bedt dem fjerne og anmodet om, at de i stedet kontakter hende privat.

- Jeg går faktisk ind og beskytter, at man nævner ved navns nævnelse. Men der mener de, at der en risiko for, at en uskyldig kan blive fremstillet som skyldig. Og det er så det bevis, de fremlægger mod mig, fortæller moderen, der ikke mener, at baggrunden for bøden er god nok.

Har kontaktet justitsminister

Rikke Louise Andersens advokat har skrevet til justitsminister Søren Pape Poulsen, der via en facebookdeling af en TV 2-artikel om Rikke Louise Andersen har været ude og kommentere på sagen.

- Det taler næsten for sig selv, for det ser selvfølgelig mærkeligt ud, at den mest alvorlige forbrydelse får den mildeste straf. Det skal vi have kigget nærmere på. Ingen tvivl om det, skriver ministeren på sin Facebookside. 

politi_skilt3.jpg
Læs også
Formodet blotter fra Nyråd pågrebet
politi_skilt3.jpg
Læs også
Formodet blotter fra Nyråd pågrebet

Det undrer Rikke Louise Andersen, at han er ude og kommentere på en sag, der ikke er faldet dom i endnu.

- Han har jo altså justits til at gå ind og stoppe sagen. Hvis han mener, at det her er forkert, så kan han jo gå ind og stoppe sagen. Det har vi gjort ham opmærksom på, men vi har ikke hørt noget, fortæller hun.

Der forventes at falde dom i bødesagen i dag.


Nyhedsoverblik