Her får solen lov til at skinne torsdag

I den sydlige halvdel af Danmark er der gode muligheder for at se novembersolen skinne torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man går rundt og savner kig til den lavtstående sol, så er der en smule håb forude, torsdag. Selvom dagen er startet med skyer mange steder, så breder en opklaring sig langsomt op over landet fra syd.

Det har man allerede fået at mærke over den sydlige del af Jylland, Fyn og Lolland-Falster, hvor der efterhånden er ved at opstå huller i et ellers ensformigt dække af såkaldte 'stratocumulusskyer'.

Som torsdagen skrider frem, breder opklaringen sig mod nord til en større del af landet.

Formentlig kan man se frem til længere perioder med lidt solskinsvejr over den sydlige halvdel af Jylland, på Fyn og størstedelen af Sjælland, samt på Bornholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Forventet skydække torsdag den 22. november klokken 12.30. Over den sydlige del af landet kan der være længere perioder med lidt solskin.
Forventet skydække torsdag den 22. november klokken 12.30. Over den sydlige del af landet kan der være længere perioder med lidt solskin. Foto: TV 2 Vejret

Der bliver dog ingenlunde tale om solskin fra en helt skyfri himmel, men der vil være tidspunkter hvor man kan nyde den svagt lunende effekt af solstrålerne.

Længere mod nord vil torsdagen dog forblive en grå fornøjelse uden nævneværdige solchancer.

Mindre vind end de foregående dage

Desuden vil det føles mindre koldt, end vi har vænnet os til de foregående dage. Den stride østenvind er nemlig aftaget, så der torsdag blot er tale om en svag til jævn vind.

Artiklen fortæstter under billedet.

Maribo
Maribo Foto: Lynge Nielsen

Det gør, at 'chill-faktoren' er mindre udtalt, og at den følte temperatur dermed ikke er nær så lav, som tilfældet var det først på ugen.

Temperaturerne vil torsdag fortsat befinde sig på omkring fem graders varme - men kigger vi et par dage længere frem, så falder temperaturen yderligere, og vi får efterhånden udbredt nattefrost.


Nyhedsoverblik