Her bliver man ramt af kraftige vindstød - risiko for stormstyrke

Et lavtryk bevæger sig ind gennem Skagerrak til aften, og over Danmark giver det både byger og blæst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens julefrokosten fredag blev en våd fornøjelse for mange med silende regn, skal man i dag styre igennem talrige byger og kæmpe mod en strid blæst, hvis man begiver sig udendøre.

På sydsiden af et lavtryk, som bevæger sig lige nord om Danmark, blæser ustabil luft nemlig ind over os.

Sidst på eftermiddagen og til aften bliver det mest blæsende, og her er der risiko for vindstød, som kan nå stormstyrke.

Mest blæsende bliver det ved den jyske vestkyst, som altid er mest udsat i sådanne situationer, så her vil de lokale sikkert blot rynke lidt på næsen ad dagens blæst.

Ikke desto mindre vil vinden i dag godt kunne vælte juletræet i haven omkuld, så man kan med fordel lige sikre, at alt er står som det skal ude i haven. Især hvis man bor ved en vestvendt kyst.

Forventede vindstød først på aftenen. Røde områder er stormstyrke, mens de orange nuancer er stormende kuling.
Forventede vindstød først på aftenen. Røde områder er stormstyrke, mens de orange nuancer er stormende kuling. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Strækningen mellem Thyborøn og Blåvandshuk har den største risiko for kraftige vindstød først på aftenen, og med vinde fra sydvest over Østersøen er man også udsat på det sydlige Lolland og på sydspidsen af Falster samt på Bornholm.

Byger til alle

Mens vi i går blev ramt af et udbredt regnvejr fra først en varmfront og siden en koldfront, er vi i dag ude i koldluften på bagsiden (vestsiden) af koldfronten.

Forventede samlede regnmængder fra lørdag morgen og frem til lørdag aften klokken 23. Hele landet kan blive ramt af bygerne, og mange kan blive ramt af adskillige byger hen over dagen. 
Forventede samlede regnmængder fra lørdag morgen og frem til lørdag aften klokken 23. Hele landet kan blive ramt af bygerne, og mange kan blive ramt af adskillige byger hen over dagen.  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Ude i koldluften over Nordsøen finder man byger, og de vil i en frisk vind til kuling drive ind over Danmark i en lind strøm, og alle kan blive ramt. Endda i flere omgange hen over dagen.

Bygerne fortsætter aftenen og natten igennem, og først søndag stilner det så småt af.


Nyhedsoverblik