Forårsvarme på vej op over Danmark - her får vi 20 grader i dag

En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen et eller flere steder i landet kommer over 25 grader. Foto: Jesper Christensen‎

I samarbejde med tv2.dk

Varmest bliver det i Østjylland, på Falster og i København.

Mens man nogle steder er stået op til en klar og blå himmel onsdag morgen, hænger lave skyer og generer solen i navnlig den nordlige og vestlige del af landet.

Hos langt de fleste venter der dog en smuk og varm forårsdag, når solen i løbet af formiddagen har fået gjort køl på de lave skyer.

Temperaturerne når i eftermiddag op mellem 15 og 20 grader mange steder, men især ved kysterne i Nord- og Vestjylland er der risiko for havgus, ligesom vestenvinden vil holde temperaturerne nede på et langt mere behersket niveau ved de vestvendte kyster.

Varmest ser det ud til at blive i de områder, hvor solen har skinnet i længst tid, og hvor luften har passeret længst hen over den solopvarmede landjord.

Forventede temperaturer over Danmark onsdag eftermiddag den 18. april 2018. Foto: TV 2 Vejret

Med en let til jævn vestlig vind vil det især være Østjylland, Fyn og Østsjælland, og København kunne meget vel blive et af landets varmeste steder i dag. 

Her kan temperaturen måske nå over 20 grader.

Kulminerer torsdag med op til 25 grader

Det varme forårsvejr kulminerer over Danmark torsdag, hvor man i Sønderjylland lokalt kan komme helt op omkring 25 grader. 

Læs også Det varmeste vejr i april i 11 år på vej mod Danmark

Det er helt usædvanligt varmt for midten af april, og kommer temperaturen over 25 grader, får vi den tidligste sommerdag i 54 år.

En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen et eller flere steder i landet kommer over 25 grader.

Tip os Har du et godt tip?

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App