Forårsstemning? I dag får vi igen sjældent vintervejr

Masser af solskin og temperaturer op til ca. 7 graders varme venter onsdag - og så begynder det måske at smage bare en lille bitte smule af forår?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Koldt og tørt vintervejr eller mildt, regnfuldt og blæsende.

Det er i grove træk de to vejrtyper, der er at 'vælge imellem' i løbet af vintermånederne, men onsdag bliver vi igen begunstiget med en for vinteren ganske sjælden kombination af ret høje temperaturer og masser af solskin. 

Dermed kan vejret nogle steder måske komme til at minde bare en lille bitte smule om forår, og årsagen skal findes i et højtryk tæt på landet, som langsomt viger mod øst til Østeuropa.

Det sender tør og ret mild luft op over Danmark fra syd og sydvest, og derfor venter der os endnu en dag med masser af solskin til de fleste, hvor temperaturerne vil nå op mellem 4 og 7 grader. Se prognosen for i morgen øverst i artiklen.

Nåede helt op på 8,7 grader

Måske kan det endda blive en smule varmere ligesom det var tilfældet tirsdag, hvor man i Sjælsmark i Nordsjælland nåede helt op på 8,7 grader.

Det gælder dog om at nyde vejret onsdag, for allerede fra torsdag vender det tradiotinelle og milde vintervejr tilbage med regn og efterhånden også mere blæst.

Mildt og solrigt vintervejr er næsten ligeså sjældent som koldt og meget snerigt vintervejr. 

Vestenvinden bringer mildt vejr

Årsagen er, at den kolde luft, som vi normalt får ind over landet fra øst, er af tør og kontinental oprindelse, mens vestenvinden bringer masser af fugt og mildt vejr med sig fra Atlanterhavet.

Det milde vintervejr ventes at vare ved i en del dage, men kulden vil i slutningen af februar ligge på lur lige nord for landet, så vi har med al sandsynlighed ikke set det sidste til det 'rigtige' vintervejr i år


Nyhedsoverblik