For første gang i 35 år har januar budt på højere temperaturer end marts

Den hidtil højeste temperatur i 2018, er fortsat målt i januar måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste danskere kan nok nikke genkendene til, at den tynde forårsjakke endnu ikke er blevet luftet i 2018, selvom vi om kort tid tager hul på årets fjerde måned.

Selvom vi er en fjerdedel gennem 2018, er den højeste temperatur, der er målt, fortsat de 12,1 grader, der blev målt den 24. januar i Sønderjylland. Oprindeligt blev der endda målt 12,9 graders varme i Sønderborg - hvilket var ny temperaturrekord for januar, men DMI valgte senere at annullere varmerekorden.

Siden gik vi ind i februar måned, som blot bød på en maksimumtemperatur på 6,6 grader. Det var i sig selv den laveste maksimumtemperatur i februar i 22 år.

Til gengæld plejer man i løbet af marts måned at opleve de første forårstemperaturer - og i gennemsnit når vi 15 graders varme første gang den 24. marts. Sådan har det dog ingenlunde været i år, hvor den højeste temperatur i marts 'blot' er 11,2 grader den 12. marts. 

Den 24. januar blev der målt 12 grader flere steder i den sydlige del af Jylland - og det er fortsat den højeste temperatur målt i 2018.
Den 24. januar blev der målt 12 grader flere steder i den sydlige del af Jylland - og det er fortsat den højeste temperatur målt i 2018. Foto: Arne Prip / Privatfoto

Det betyder, at januar fortsat har lagt sig i 'førertrøjen', når det handler om den varmeste dag i 2018 indtil videre.

Ikke sket siden 1983

For at illustrere den ganske usædvanlige situation, så har TV 2 VEJRET kigget i de danske vejrarkiver. Her viser det sig, at vi skal 35 år tilbage, førend vi sidst har været vidne til at den højeste temperatur i januar måned, har overgået de højeste temperaturer i marts måned. 

Fugle_kig.jpg
Læs også
Overskudsvarme: Stop med at fyre for fuglene nu
Fugle_kig.jpg
Læs også
Overskudsvarme: Stop med at fyre for fuglene nu

Samtidigt vil det blot være fjerde gang, at det er sket siden 1874, hvor DMI begyndte at føre kontinuerlige vejrmålinger over Danmark.

Med andre ord må vi væbne os yderligere med tålmodighed og som minimum vente til april måned, førend vi kan se termometret stige til over 12,1 graders varme.


Nyhedsoverblik