Farligt vejr: Tæt tåge og glatte veje her til morgen

Kombinationen af tæt tåge samt is- og sneglatte veje giver en særdeles farlig trafiksituation tirsdag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en mandag med sne, snefygning og isslag, venter der en farlig trafiksituation natten til tirsdag og tirsdag morgen.

Det skyldes kombinationen af kortvarig tø og dernæst frost igen.

Tæt tåge og isglatte veje

Man bør derfor være ekstra opmærksom, hvis man skal ud at køre tirsdag morgen, hvor et sammenfald af forskellige vejrforhold kan gøre det særdeles farligt at færdes i trafikken.

Vejrkort for i nat - og tidlig tirsdag morgen. Kombinationen af tæt tåge og isglatte veje, kan give særdeles vanskelige trafikale forhold.
Vejrkort for i nat - og tidlig tirsdag morgen. Kombinationen af tæt tåge og isglatte veje, kan give særdeles vanskelige trafikale forhold. Foto: TV 2 Vejret

I forbindelse med at mildere luft med let tøvejr har bevæget sig op over store dele af landet fra sydvest, så har mødet med kulden over Danmark fået vanddampen i luften til at fortættes. 

Det opleves som tåge, der mange steder kan blive tæt i nattens løb. Risikoen er størst i den sydlige del af landet, hvor der har været mest tø, men man skal være opmærksom på tæt tåge i hele landet.

Derudover kan smeltet sne fryse til igen, når temperaturen efterhånden falder til under frysepunktet i hele landet. Det kan give såkaldt "frysende våde vejbaner", når smeltevand fryser til is og danner et særdeles glat islag på vejen. 

michael_nordborg.jpg
Læs også
Politiet lukkede motorvej efter lastbiluheld
michael_nordborg.jpg
Læs også
Politiet lukkede motorvej efter lastbiluheld

I løbet af tirsdag formiddag stiger temperaturen i størstedelen af landet til over frysepunktet, og det giver en overgang mindre glatte veje.


Nyhedsoverblik