Emilie Mengs veninder har fået huer på: Det er forfærdeligt

​Godt et år efter Emilie Mengs forsvinden håber hendes veninder, at et nyt spor kan lede politiet i retning af hendes morder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De hvide huer med blåt bånd og rødt emblem knejser stolt på de to nyklækkede studenter.

- Det gør rigtig ondt. Emilie skulle jo have været her med os.

Sara Kolding og veninden Signe Nielsen sidder på en bænk foran Slagelse HF, hvor de mandag var oppe til deres afsluttende eksamen.

En eksamen, som deres afdøde veninde Emilie Meng skulle have taget sammen med dem.

- Det er så forfærdeligt. Hun skulle også have haft en hue på hovedet, været ude at køre studenterkørsel og med til vores fester. Det er så ubeskriveligt uretfærdigt, at nogen har taget hende væk på den måde, siger Signe Nielsen.

Veninderne sidder bøjet over det såkaldte årsskrift fra skolen. I bogen er et mindeord foreviget ved siden af et billede af den 17-årige pige, der forsvandt fra Korsør Station efter en bytur den 10. juli sidste år.

Hendes lig blev fundet i en skovsø i Borup ved Roskilde i december, og tirsdag har politiet offentliggjort et nyt spor i jagten på hendes morder: En efterlysning af en lys personbil, som kan hjælpe dem videre i opklaringen af Emilie Mengs drab.

Læs også
Politiet afslører nyt i sagen om Emilie Meng: Efterlyser lys personbil
Læs også
Politiet afslører nyt i sagen om Emilie Meng: Efterlyser lys personbil

Emilie var en glædesspreder

Signe Nielsen læser højt af de første linjer i årsskriftet til minde om sin døde veninde.

- Emilie var først og fremmest en glædesspreder. Hun var altid med på at lave noget sjovt, lige meget hvornår og hvor skør en idé, det så end var. Det skete tit, at vi sprang ud i nogle spontane oplevelser sammen, og de resulterede altid i at blive nogle af de bedste og mest værdifulde.

De to piger er enige om, at Emilie Meng vil være i deres tanker, når de skal fejre deres studentereksamen.

- Når vi skal have det sjovt, vil hun fylde endnu mere. Gode minder, hendes smil, hendes ansigt og alt, hvad vi har oplevet sammen, kommer til at fylde, siger Sara Kolding.

Veninder går ikke alene

Det er næsten et år siden, Emilie Meng sidst blev set i live på Korsør Station. Hun havde været i byen med veninderne i Slagelse, hvor hun også gik i skole, og ville gå fra stationen og hjem alene.

Men hun kom som bekendt aldrig hjem, og hendes morder er fortsat på fri fod.

- Det betyder for os, at vi går rundt og er bange. Det betyder, at vi skal tænke mere over vores liv og hvordan vi færdes, siger Sara Kolding.

Ingen i deres venindegruppe går alene hjem længere.

- Når man går på gaden, kører der alle mulige tanker gennem hovedet på en. Man ved ikke, om gerningsmanden kunne være en person, man går forbi på gaden. Det er grusomt at tænke på, at vedkommende er derude et sted og ikke er fundet, siger Signe Nielsen.

camilla_nielsen_kommenterer_paa_emilie_meng.jpg
Læs også
Korsørborgere er glade for, at der sker nyt i Emilie Meng-efterforskning
camilla_nielsen_kommenterer_paa_emilie_meng.jpg
Læs også
Korsørborgere er glade for, at der sker nyt i Emilie Meng-efterforskning

Nyt spor i sagen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har allerede modtaget en del henvendelser, efter de tidligere i dag offentliggjorde detaljerne om den hvide personbil – deres seneste spor i sagen.

Og veninderne er taknemmelige for, at politiet stadig arbejder på højtryk og håber inderligt, at de snart kan fange Emilie Mengs morder.  

- Vi ønsker, at gerningsmanden eller -mændene skal findes. Mest af alt ønsker vi en afslutning på sagen, så vi ikke går uvidende rundt længere, siger Sara Kolding.

- Det er vores og familiens allerstørste ønske at få afsluttet det her. 

Ved I noget?

Veninderne opfordrer alle, som har set eller hørt det mindste, der kunne hjælpe efterforskningen på vej til at kontakte politiet.

- For guds skyld, bare meld det ind til politiet, siger Signe Nielsen.

Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Signe Nielsen læser afslutningen af mindeordet højt.

- Intet i hele verden vil nogensinde kunne erstatte hende eller det, som hun gav os. Emilie var så meget for så mange, og både hun og vores minder vil være med os, gemt i vores hjerter i uendelighed. Emilie er elsket og savnet.


Nyhedsoverblik