Det varmeste vejr i april i 11 år på vej mod Danmark

Allerede i dag kommer vi efter en grå og nogle steder tåget morgenstund op mellem 15 og 20 grader, når solen ud på formiddagen bryder igennem de allerfleste steder. Foto: Lis Hoffmann‎

I samarbejde med tv2.dk

Ikke siden 2007 har det været så varmt i årets anden forårsmåned, som det ser ud til at blive på torsdag.

Regulært sommervejr med temperaturer omkring 25 grader hører til sjældenhederne i april, men vi kommer meget tæt på netop det om blot et par døgn.

Markant varmere luft er på vej mod Danmark, og hvis man kigger op og ser en mælkehvid og lidt skyet himmel tirsdag eftermiddag, skal man blot glæde sig over det.

Det er nemlig den varmfront, bagpå hvilken den varme luft fra i morgen strømmer op over Danmark, og som kulminerer torsdag.

Allerede i dag kommer vi efter en grå og nogle steder tåget morgenstund op mellem 15 og 20 grader, når solen ud på formiddagen bryder igennem de allerfleste steder. 

Forventede temperaturer over Danmark den 18. april 2018 klokken 14.00. Foto: TV 2 Vejret

Kun ved kysterne kan havgus og langt køligere vejr hænge ved det meste af dagen.

Varm torsdag i vente

Torsdag bliver det endnu varmere, og selvom dagen igen kan starte lidt grå, kommer solen hurtigt til sin ret, og så stiger temperaturen til et niveau, som der går år imellem, at vi oplever i april.

TV 2 VEJRETs prognoser peger på, at man i Jylland kan nå helt op omkring 24 grader, hvor det bliver varmest. 

Forventede temperaturer over Danmark den 19. april 2018 klokken 14.00. Foto: TV 2 Vejret

Sker det, har vi ikke oplevet en så varm aprildag siden 2007, hvor temperaturen den 26. april nåede op på 26,6 grader på Fyn og gav os en regulær sommerdag.

Skulle vi på magisk vis nå over 25 grader på torsdag et eller andet sted i landet, vil det ifølge TV 2 VEJRETs oplysninger gøre dagen til den tidligste sommerdag i Danmark i 54 år.

Den 17. april 1964 står med 25,2 grader i Vestjylland som den tidligste sommerdag nogensinde i dansk vejrhistorie.

Tip os Har du et godt tip?

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App