Det bliver ved - drivvåd lørdag forude

Det ekstremt våde martsvejr fortsætter uden ophold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Biler, der kører gennem vandpytter, regn, der slår mod ruderne og dryp fra tagrenden - sådan har det lydt størstedelen af marts indtil videre.

Regnvejr efter regnvejr har bevæget sig ind over Danmark, og til og med lørdag morgen er der på landsplan faldet 85,1 millimeter regn siden månedens begyndelse.

Det er allerede 85 procent mere nedbør, end vi normalt får i hele marts - og det er faldet på kun 15 døgn.

Lørdag bliver også en regnvejrsdag

Selvom vi lørdag morgen og formiddag har et kortvarigt pusterum fra de mange regnvejr, er det en stakket frist.

Et lavtryk over De Britiske Øer - som skal give os blæst søndag - sender allerede i dag sine fronter ind over os fra Nordsøen. Det får man først at mærke over Jylland, hvor det allerede i formiddagstimerne vil begynde at regne.

Regnen er allerede nået langt klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET
Regnen er allerede nået langt klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET

Herfra breder regnen sig videre mod øst og fra sidst på eftermiddagen vil både Fyn, Lolland-Falster og Sjælland også opleve silende regn. Først fra ud på aftenen bliver det bornholmernes tur til få regnvejret.

Regnen vil fortsætte en del af natten til søndag, og først søndag morgen har det sluppet sit tag over de østlige egne. Herefter venter en ny, kortvarig frontpassage.

På landsplan kan der falde op mod 10 millimeter regn det næste døgn, men lokalt - og især i den sydlige del af Jylland - kan der falde mellem 20 og 30 millimeter.

Vejrkort lørdag aften klokken 20 - regnen dækker nu hele landet. Foto: TV 2 VEJRET
Vejrkort lørdag aften klokken 20 - regnen dækker nu hele landet. Foto: TV 2 VEJRET

Marts nærmer sig rekord

Det drivvåde vejr de første 15 dage af marts er helt usædvanligt. Normalt falder der i løbet af 31 dage i marts dage 46 millimeter regn, men med de 85,1 millimeter, der allerede er faldet, er det allerede langt over normalen.

Den vådeste marts i dansk vejrhistorie var i 1978, hvor der samlet set faldt præcis 100 millimeter regn.

Med udsigt til næsten 10 millimeter alene det kommende døgn, skal der blot falde i omegnen af fem millimeter resten af måneden, før marts 2019 bliver den vådeste marts, der er registreret.

Samlede nedbørsmængder frem til søndag morgen - lokalt kan der falde over 20 millimeter i det sydlige Jylland. Foto: TV 2 VEJRET
Samlede nedbørsmængder frem til søndag morgen - lokalt kan der falde over 20 millimeter i det sydlige Jylland. Foto: TV 2 VEJRET

De landsdækkende nedbørsmålinger strækker sig tilbage til 1873.

Du kan altid tjekke radaren på TV 2 Vejrets hjemmeside.


Nyhedsoverblik