Der kan komme kraftige byger i eftermiddag

Inden man pakker regntøjet og paraplyen helt væk, så vær opmærksom på at man i eftermiddag kan blive ramt af kraftige byger visse steder i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De seneste to døgn har budt på masser af regn mange steder i landet, og selvom vi nu går en periode med regulært forårsvejr i møde, så er det endnu lidt for tidligt at pakke paraplyen for langt væk.

Dét regnvejr der huseret over landet de seneste døgn bevæger sig langsomt sydover, samtidigt med at det går mere eller mindre i opløsning, men i forbindelse med den efterfølgende opklaring kan der i eftermiddag dannes byger.

Ustabil luft er årsagen

I takt med at det klarer op, stiger temperaturen over land, og i henhold til de seneste prognoser, så vil der i eftermiddagens løb dannes byger over Skåne. Disse byger vokser op i en ustabil luftmasse, hvor den kølige luftmasse over den lune landjord giver grobund for bygedannelse.

Prognoserne antyder også at bygerne lokalt kan blive ret kraftige, og være med hagl og måske torden. Sidst på eftermiddagen kan bygerne i østenvinden drive ind over det nordlige Sjælland og Hovedstadsområdet og give kraftig nedbør en overgang.

I løbet af aftentimerne falder bygerne dog sammen som konsekvens af temperaturfaldet, og i nat bliver det klart og roligt vejr.

Lokalt kan der falde op mod 10 mm regn i forbindelse med bygerne - og det er over områder der i forvejen har fået op mod 30 mm regn de sidste 48 timer.


Nyhedsoverblik