Atjuuuu: Pollen blæser op over Danmark

Når vinden i dag blæser fra sydøst op over Danmark, er det ikke kun den tyske varme man mærker i Syddanmark. Pollen finder også vej til os.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Går man og snøfter lidt eller løber næsen i eftermiddag, så er det ikke nødvendigvis en snue, som trænger sig på. 

Det kan nemlig være pollenallergi, for i en sydøstlig strømning af lun luft fra Tyskland bliver der blæst en del hassel- og ellepollen op over det sydlige Danmark.

Allerede i går var pollentallene høje i store dele af Tyskland, og i dag varsles der et moderat antal pollen i det nordlige Tyskland.

graes.jpg
Læs også
Så er der græspollen i luften
graes.jpg
Læs også
Så er der græspollen i luften

Da luften fra Nordtyskland i dag blæser op over det sydlige Danmark, og i øvrigt kan give op til 13 grader, vil mange pollen også blive båret op til os.

Hassel kulminerer i det tidlige forår

Pollentallene vil være højest i Sønderjylland, hvor der er kortest vej til Tyskland, men i resten af landet er der også pollen i luften. 

I går blev der i henhold til Astma-Allergi Danmark målt 43 el og 11 hassel i København, mens man i Viborg nåede 16 el og en enkelt hassel.

Netop el og hassel kulminerer her i det tidlige forår, mens birk topper i april og maj, og hen over sommeren er man primært udsat for pollen fra græs og bynke.


Nyhedsoverblik