Atjuh! Varmt forårsvejr får pollentallene til at eksplodere

Det varme forårsvejr de seneste dage har fået antallet af birkepollen til at nå nye - og generende - højder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du føler, at ganen kilder, og næsen løber i en hidtil irriterende grad, så kan det skyldes de seneste dages høje pollental.

Slutningen af april og starten af maj er højsæson for birkepollen, men de seneste dages voldsomme stigning i antal birkepollen skal ses som et resultat af det solrige og tørre weekendvejr, samtidig med at der i en periode har været østlige vinde over landet.

Den er nemlig med til at sende sydsvenske birkepollen i retning mod Danmark, og derfor er en stor del af de pollen, der registreres i den østlige del af landet, slet ikke fra birketræer, der vokser i Danmark.

Pollenrekorden blev målt i april 2014

Den 4. maj blev der målt hele 755 antal birkepollen i 'pollenfælden' på taget af DMI på Østerbro i København. Det er det højeste målt i år, men både i fredags og i går var antallet af birkepollen på mellem 500 og 700. 

lynge_nielsen_maribo.jpg
Læs også
Nu styrtdykker temperaturerne: Her bliver det 12 grader koldere mandag
lynge_nielsen_maribo.jpg
Læs også
Nu styrtdykker temperaturerne: Her bliver det 12 grader koldere mandag

Normalt betegnes 'mange' pollen som et antal på mindst 100, så de seneste dages målinger viser med al tydelighed, at pollentallet i øjeblikket er stærkt forhøjet.

Der er dog meget langt til pollenrekorden, der blev målt den 21. april 2014. Dengang blev der optalt intet mindre end 4696 antal birkepollen i København.


Nyhedsoverblik