Årets første sommerdag: Sådan rammer sommervarmen Danmark

Det bliver et kapløb med tiden og en front med regn og torden, om temperaturen i dag når over de 25 grader, der vil give os årets første sommerdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går nåede vi 24,3 grader i Sønderjylland, og i dag strømmer lidt varmere luft op over os, så vi med temperaturer over 25 grader kan få den første sommerdag i år.

Det er dog ikke alle der får del i sommervarmen og det kan meget vel blive et kapløb med både tiden og en tordenfront om temperaturen også når over de 'magiske' 25 grader.

Mens varmen strømmer op over Danmark fra syd og sydøst, så svinger en koldfront frem mod os fra vest. Lige foran den kan der i en linje tværs op gennem landet dannes kraftige regn- og tordenbyger i eftermiddag.

Lidt køligere ved kysterne

I forbindelse med fronten drejer vinden mod vest og lidt køligere luft strømmer ind over Danmark.

Det betyder, at området med mulighed for sommervarme skrumper ind som dagen går, og man i de østlige egne har de bedste chancer for, at få sol og sommervejr med temperaturer over 25 grader.

Først på dagen vil stort set hele landet have varmt vejr med temperaturer, der når over 20 grader. Ved kysterne bliver det dog noget køligere.

Og ved middagstid vil temperaturen de fleste steder allerede ligge mellem 20 og 23 grader.

Årets første sommerdag

I løbet af eftermiddagen ventes linjen med byger at udvikle sig tværs ned gennem landet og ved 14-tiden er den lidt køligere luft strømmet ind over store dele af Jylland.

I resten af landet ventes temperaturer mellem 22 og 24 grader mange steder - og lokalt vil man i Nordøstjylland, på Fyn og Sjælland kunne ramme de 25 grader.

Sidst på eftermiddagen vil regn- og tordenbyger samt den lidt køligere vestenvind have sendt sommervarmen så langt mod øst, at det kun er på Lolland, Falster, Sjælland og Bornholm, der er mulighed for at nå over 25 graders varme - og dermed få årets første sommerdag.


Nyhedsoverblik