Linda Sommer ryger ud af byrådet efter dom om embedsmisbrug

Byrådspolitiker og tidligere betjent Linda Sommer fra Lolland brød loven og viste en indsat sit barns fødsel via en iPad. Nu skal hun forlade byrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den konservative byrådspolitiker Linda Sommer kom for alvor i mediernes søgelys, da hun via sit job som politibetjent blandt andet blev dømt for at vise en indsat i Maribo Arrest hans barns fødsel via en iPad.

Dommen faldt i december sidste år og lød på 20 dages betinget fængsel for embedsmisbrug, pligtforsømmelse og skødesløshed i tjenesten.

Siden domsafsigelsen har valgbarhedsnævnet nu besluttet, at Linda Sommer skal forlade sin post i byrådet.

Og det er en beslutning, som ærgrer Lars Peter Buhl, formanden Det Konservative Folkeparti Lolland.

- Hun har ikke gjort noget for egen vindings skyld., men for at hjælpe den indsatte, som gerne ville se sit barn føde, siger Lars Peter Buhl til TV ØST.

Ked af det

Ifølge Lars Peter Buhl er Linda Sommer meget påvirket af beslutningen, fordi hun med Lars Peter Buhls egen ord lægger meget energi i det politiske arbejde. Det er noget, som han håber, at hun vil forsætte med at gøre.

- Nu skal hun forsøge at finde sine egen ben, men det er en straf i straffen, siger Lars Peter Buhl om valgbarhedsnævnets afgørelse og tilføjer:

- Hun må meget gerne stadig være medlem af partiet.

Lars Peter Buhl overtager Linda Sommers plads i byrådet.

-Jeg ville meget gerne i byrådet, men ikke på denne bekostning, siger han.


Nyhedsoverblik