DOF: 180 svaner har mistet livet ved Dybsø Fjord

​Dansk Ornitologisk Forening kræver handling fra Energinet.dks side, efter langt over 100 svaner er fløjet i døden i selskabets højspændingsledninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag eftermiddag mødes ornitolog Henrik Dahl fra Dansk Ornitologisk Forening Storstrøm med Energinet.dk om de mange svaner, der flyver ind i selskabets højspændingsledninger og mister livet.

TV ØST har flere gange fortalt, hvordan der på markerne ved Dybsø Fjord syd for Næstved ligger døde svaner, som blandt andet Dansk Ornitologisk Forening Storstrøm har kritiseret.

- Siden den 1. januar i år er der fundet 180 døde svaner i området, fortæller Henrik Dahl til TV ØST.

quote Det har været markant stigende inden for den seneste periode på grund af tåge, hvor svanerne ikke kan se højspændingsledningerne

Henrik Dahl, Dansk Ornitologisk Forening Storstrøm 

- Det har været markant stigende inden for den seneste periode på grund af tåge, hvor svanerne ikke kan se højspændingsledningerne, tilføjer han.

På mødet senere i dag vil Henrik Dahl præsentere Energinet.dk for dødstallet.

Kræver løsninger

Henrik Dahl møder dog ikke op med konkrete løsningsforslag. Han vil i stedet høre, hvilke løsninger energiselskabet har.

- Herefter vil vi drøfte forslagene og vende tilbage. Men vi skal have en hurtig løsning og derefter en langsigtet løsning, siger han.

Den kortsigtede løsning kan ifølge Henrik Dahl være at klippe den øverste højspændingsledning over, hvilket med hans ord kan nedbringe dødstallet med 50 til 80 procent. 

svanedoed_1.jpg
Læs også
Kommune lægger pres på Energinet efter svanedød på mark
svanedoed_1.jpg
Læs også
Kommune lægger pres på Energinet efter svanedød på mark

 


Nyhedsoverblik