Stiller nyt forslag: Partier vil begrænse fyringer i regionen

VKR vil begrænse antallet af fyringer på sygehusene i regionen med 100 årsværk. Partierne stiller et nyt forslag til næste regionsrådsmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gruppeformændene i partierne i Region Sjælland har her til formiddag været samlet for at drøfte situationen i forbindelse med fyringsrunden, hvor 198 medarbejdere mister deres arbejde.

Heino Knudsen
Læs også
Fyringer i Region Sjælland: Over halvdelen rammer administrationen
Heino Knudsen
Læs også
Fyringer i Region Sjælland: Over halvdelen rammer administrationen

Efter dagens møde fastslår Venstre, Konservative og De Radikale, at de tre partier vil fremsætte to forslag ved det kommende regionsrådsmøde den 26. november. Forslaget skal begrænse antallet af fyringer i regionen.

Det oplyser Jacob Jensen (V).

- I alt giver vores to forslag 50 millioner kroner. Det svarer til cirka 100 årsværk. Og det betyder i realiteten, at vi kan halvere antallet af afskedigelser ude på sygehusene, siger han.

quote Vi ved godt, at det bliver op ad bakke. Men jeg har været så lang tid i politik, at jeg ved, at holdningerne kan ændre sig, når der ligger konkrete forslag på bordet

Jacob Jensen (V), regionsrådspolitiker

Vil bruge penge fra bufferpulje

VKR vil bruge 30 millioner kroner fra den såkaldte bufferpulje. Det er en pulje på i alt 80 millioner kroner, som politikerne har afsat til uforudsete udgifter i 2019. Og så vil de tre partier have ledelsen til at finde besparelser på ”perifere opgaver” for yderligere 20 millioner kroner.

De tre partier stod for godt 14 dage siden bag et lignende forslag. Dengang havde VKR fundet 70 millioner kroner. Forslaget blev dog afvist af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der tilsammen har 21 ud af regionsrådets i alt 40 medlemmer.

- Vi ved godt, at det bliver op ad bakke. Men jeg har været så lang tid i politik, at jeg ved, at holdningerne kan ændre sig, når der ligger konkrete forslag på bordet. Det kan også ske denne gang, siger Jacob Jensen.

Reaktion sygehus
Læs også
Dagen før fyringer: Flere hundrede sygehusansatte står arm i arm med sørgebind
Reaktion sygehus
Læs også
Dagen før fyringer: Flere hundrede sygehusansatte står arm i arm med sørgebind

VKR-forslaget om at begrænse antallet af fyringer på sygehusene bliver ikke det eneste ved det kommende regionsrådsmøde.

Brune Jerup fra Enhedslisten bebudede allerede ved det seneste møde i regionsrådet, at Enhedslisten vil fremsætte forslag om at bruge hele bufferpuljen på 80 millioner kroner på at redde sygehusansatte fra fyringer.


Nyhedsoverblik