Den blå skjorte hitter: Overvældende lokal interesse for job i politiet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har haft stor succes med jobinformationsmøder den sidste uge. I aften afholdes forårets sidste møde i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den himmelblå politiskjorte lokker tilsyneladende mere, end den før har gjort.

quote Det er sgu helt overvældende.

Peder Bo Larsen, koordinerende uddannelsesleder

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de den seneste uge holdt flere jobinformationsmøder rundt omkring i kredsen med stor succes. I aften er det sidste chance her i foråret, når der afholdes møde i Nakskov.

TAMU
Læs også
Udsatte unge står i kø til særlig uddannelse - og virksomheder skriger på deres arbejdskraft
TAMU
Læs også
Udsatte unge står i kø til særlig uddannelse - og virksomheder skriger på deres arbejdskraft

Så sent som i går mødte 50 nysgerrige op i Nykøbing Falster. Det er dobbelt så mange, som politiet normalt ser i byen. Det samme mønster gjorde sig gældende i både Vordingborg og Næstved, fortæller en begejstret Peder Bo Larsen, der er koordinerende uddannelsesleder i Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

- Det er sgu helt overvældende. Min kollega, som var til mødet, var jo nærmest tærsket op til væggen, så mange mennesker kom der, lyder det. 

Til møderne får man information om optagelseskrav, skoleforløb og i det hele taget en bred orientering om både politibetjent- og kadetuddannelsen.

Hvad indeholder betjent- og kadetuddannelsen

Kadetuddannelsen:

 

Politikadetuddannelsen varer 6 måneder og gennemføres på Politiskolen i Brøndby.

Som politikadet bliver du uddannet til at medvirke til at sikre ro og orden i Danmark. Uddannelsen giver dig kvalifikationer til at løse politimæssige opgaver i forbindelse med grænsekontrol, bevogtning og transport af frihedsberøvede.

 

På politiets kadetuddannelse vil du på en række områder få en uddannelse, der svarer til politiets basisuddannelse. Det gælder fx inden for de beredskabsfaglige områder som bevogtning samt magtanvendelse og konflikthåndtering.

 

Hvis du ønsker at videreuddanne dig yderligere til politibetjent, kan du søge ind på politiets basisuddannelse og blive ansat som politibetjent.

 

Betjentuddannelsen:

 

Uddannelsen varer 2 år og 4 måneder og veksler mellem undervisning på Politiskolen i København og praktik i en politikreds.

 

Der undervises i både politiorienterede fag og i almene fag. Du får bl.a. viden om polititeori, udenrigstjeneste, kriminologi samt identifikation af narkotika. På den almene del undervises du i fx strafferet, psykologi, personaleforhold og ledelse.

 

Som uddannet politibetjent har du mulighed for at søge ind hos de forskellige enheder i politiet. Det kan bl.a. være inden for beredskab og efterforskning. Du har også mulighed for at søge ind hos nogle af de specialafdelinger, som ligger under Rigspolitiet.

 

Kilde: www.uddannelsesguiden.dk

Løbeklub og YouTube

Selvom Peder Bo Larsen er overvældet af den store interesse, så kommer det ikke ud af den blå luft, fortæller han. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nelig gjort en indsats for at højne interessen for politifaget.

De har for eksempel - som den eneste politikreds i landet - startet initiativet Politiets Løbeklub. Her kan man ganske gratis møde op i enten Næstved, Slagelse eller Nykøbing hver onsdag, hvis man går med en lille drøm om at komme ind i politiet.

- Så træner de sammen med nogle af vores unge betjente. Og når de på et tidspunkt er ved at være nogenlunde klar, så afholder vi en fysisk prøve, der ikke gælder. Hvis de klarer den, så laver vi en skriftlig prøve. Og hvis de to prøver er gået godt, så anbefaler vi at skrive en ansøgning, forklarer Peder Bo Larsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge uddannelseslederen er mellem 60 og 80 unge mennesker kommet ind i politiet efter at have deltaget i Politiets Løbeklub  

- Så det er en kæmpe succes for os, konstaterer Peder Bo Larsen.

undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Uddannelse rykker nærmere mod unge på landet
undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Uddannelse rykker nærmere mod unge på landet

Også politiets synlighed har gjort en forskel. Hvor politiet før holdt sig til at hænge plakater op på gymnasier, så har de – på anbefaling af de unge selv – forsøgt sig med mere moderne tiltag. Som for eksempel at have den kendte Youtuber Rasmus Brohave med på patrulje.

- Vi er blevet meget bedre til at bruge de sociale medier en tidligere, siger Peder Bo Larsen.

Se her Youtuberen Rasmus Brohave prøve sig af i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Artiklen fortsætter under videoen.

Ingen aldersgrænse

At der tilsyneladende er en øget lokal interesse for at arbejde i politiet, glæder Peder Bo Larsen. Det har en helt lavpraktisk fordel, at betjente ikke bor for langt væk, hvis der skulle blive brug for at tilkalde dem.

- Det gør selvfølgelig ikke noget, at nogle kollegaer skal køre en stor vej. Men hvis en stor del skal køre langt, så er det et problem, fortæller han.

Peder Bo Larsen pointerer afslutningsvis, at en uddannelse hos politiet ikke er forbeholdt de unge. Hvis man kan klare de fysiske krav, er alder ingen hindring.

unge_bliver_i_lokalomraadet1.jpg
Læs også
Lokale uddannelser holder de unge i provinsen - men potentialet er endnu større
unge_bliver_i_lokalomraadet1.jpg
Læs også
Lokale uddannelser holder de unge i provinsen - men potentialet er endnu større

Det oplevede Peder Bo Larsen, da han holdt et oplæg for hjemmeværnsfolk i Rødby Havn. En mand på 46 år kom op og spurgte, om det nu virkelig kunne passe, at han stadig kunne søge ind hos politiet.

- Jeg sagde ja, det kan du faktisk. Han kom senere ind som politikadet. Han søgte videre for at blive politibetjent, og i dag er han i praktik i Nykøbing. Dem har vi nogle stykker af, hvor det i en sen alder er gået op for dem, at den dør er ikke lukket alligevel, fortæller uddannelseslederen.

Det er i aften, unge som gamle kan lægge vejen forbi Nakskov Politigård klokken 19-21 for at høre om en karriere i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.


Nyhedsoverblik