Overlæger om redningsplan til Holbæk Sygehus: 11 millioner kroner er slet ikke nok

Overlægerne mener ikke, politikernes redningsplan for Holbæk Sygehus er god nok. Dansk Sygeplejeråd vil have lukket for optaget af nye patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

10 ekstra sengepladser og ekstra personale skal løse de mange problemer på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus.

Et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland besluttede mandag at bruge 11 millioner kroner på at forbedre forholdene for personale og patienter på afdelingen.

quote Jeg mener ikke, budgettet er stort nok til at redde vores medicinske afdeling, 

Anne Mette Debout, overlæge og tillidssuppleant, Holbæk Sygehus

Men overlægerne er ikke begejstrede.

- Det lyder måske i manges ører som rigtig mange penge, men i forhold til et kæmpe stort budget, som vi har på sygehuset, så er det ikke ret mange penge, siger overlæge Anne Mette Debout, tillidssuppleant på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus.

180205 Holbaek Sygehus
Læs også
Politikere lover bedre forhold: Vil give 11 mio. til Holbæk Sygehus
180205 Holbaek Sygehus
Læs også
Politikere lover bedre forhold: Vil give 11 mio. til Holbæk Sygehus

10 senge er ikke nok

I flere breve til sygehusledelsen har lægerne advaret om forholdene på afdelingen, og de har beskrevet, hvordan der ofte er 20-25 patienter for meget i forhold til, hvad der er sengepladser til.

- De senge, som de har budgetteret med i det her, er jo heller ikke 20 senge, så det vil stadigvæk resultere i et stort overskud af patienter, så jeg mener ikke, budgettet er stort nok til at redde vores medicinske afdeling, siger Anne Mette Debout.

Overlægen er dog glad for, at hendes og hendes kollegers opråb til ledelsen er blevet hørt:

- Jeg er glad for, at vi får nogle ressourcer, at de snakker om det, og det bliver taget alvorligt, men jeg synes måske, vi skulle have minimum dobbelt så mange penge, siger hun.

Sygeplejersker: På høje tid med handling

Hos Dansk Sygeplejeråd er kredsformanden glad for, at der nu endelig sker noget:

- Vi er som udgangspunkt glade for, at der bliver taget hånd om den øjeblikkelige ulykkelige situation på Holbæk Sygehus. Det er på høje tid, at der skrides ind over for den ekstreme situation på hospitalet, siger Helle Dirksen, som er sygeplejerskernes kredsformand i Kreds Sjælland.

quote Der burde lukkes ned for indtag af nye patienter i en periode. Personale og hospital skal organiseres på en måde, der kan klare den store mængde patienter, som ikke bliver mindre de kommende år

Helle Dirksen, Kredsformand for Kreds, Sjælland, Dansk Sygeplejeråd

Hun mener dog, at man ikke kun skal fokusere på at få ansat nogle flere sygeplejersker og andet personale, men også på at fastholde personale:

- Der er i høj grad brug for en periode med ro på for Holbæk Sygehus. Der burde lukkes ned for indtag af nye patienter i en periode. Personale og hospital skal organiseres på en måde, der kan klare den store mængde patienter, som ikke bliver mindre de kommende år, siger Helle Dirksen.

De 11 millioner kroner tages fra en pulje på 22 millioner, som var afsat til at forbedre kapaciteten på alle medicinske afdelinger på regionens sygehuse.

Det var et enigt forretningsudvalg, der tog beslutningen om at bruge 11 millioner kroner på Holbæk Sygehus. Nu skal sagen så op i regionsrådet, men det ventes ikke, at det vil ændre beslutningen.


Nyhedsoverblik