Overlæge og pårørende hilser påbud velkommen: Nødvendigt med flere ressourcer

En overlæge fra Holbæk Sygehus, der tidligere har kritiseret forholdene er tilfreds med, at en anden instans nu går ind og påpeger problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sygeplejersker, pårørende og overlæge har længe forsøgt at råbe op om forholdende på Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus.

Nu giver Styrelsen for Patientsikkerhed et påbud til Holbæk Sygehus.

Beda Pauly er overlæge på Holbæk Sygehus' geriatriske afsnit på Medicinsk Afdeling. Han har tidligere har tidligere fortalt TV ØST, at han er bekymret over personale, der bryder sammen og sygemelder sig på grund af stress. Det kommer ikke bag på ham, at der nu også er andre end personalet, der får øje på, at medarbejderne løber for stærkt.

quote Det kritikken overordnet går på er, at selvom vi har nogle kvalificerede folk, der gør, hvad de kan, har de simpelthen ikke tid eller mulighed for at gøre deres arbejde ordentligt

Beda Pauly, overlæge på Holbæk Sygehus' geriatriske afsnit på Medicinsk Afdeling

- Det er fint, at nogle flere instanser kan pege på det samme: At vi løber for stærkt. Vi har simpelthen for mange patienter til at gøre vores arbejde ordentligt, siger Beda Pauly, der er overlæge på Holbæk Sygehus' geriatriske afsnit på Medicinsk Afdeling.

Styrelsen for Patientsikkerhed giver et påbud i alt

Styrelsen for Patientsikkerhed tildeler Holbæk Sygehus et påbud i relation til fem forhold – hvor der skal reageres straks på de tre af dem - på grund af flere alvorlige problemer.

Styrelsen fastslår i rapporten fire forskellige steder, at patienternes sikkerhed er i fare.

- Jeg tænker, det er en kritik, der er meget relevant. Heldigvis kan man sige, at det ikke er en kritik, der går på enkelte personer. Det kritikken overordnet går på er, at selvom vi har nogle kvalificerede folk, der gør, hvad de kan, har de simpelthen ikke tid eller mulighed for at gøre deres arbejde ordentligt. Og det er jo det, vi har påpeget mange gange før, siger Beda Pauly.

holbaek_sygehus_3.jpg
Læs også
Styrelse giver påbud: De er bekymret for patienters sikkerhed på Holbæk Sygehus
holbaek_sygehus_3.jpg
Læs også
Styrelse giver påbud: De er bekymret for patienters sikkerhed på Holbæk Sygehus

Pårørende: Det er vigtigt, at nogle går ind og gør noget

Både patienter og pårørende på Holbæk Sygehus har oplevet på tæt hold, hvordan læger og sygeplejersker løber stærkt på gangene.

quote Det er virkelig nødvendigt at nogle går ind og gør noget, for det her kan ikke fortsætte på den måde

Anne-Bodil Vith, pårørende, fra Tølløse

- Der er alt for få hænder. De ting, der er med til at gøre hverdagen lidt mere tålelig, når man er herinde så lang tid, der mangler de simpelthen hænder til for eksempel at tage min mand op af kørestolen. Han havde godt af at komme op af stolen to gange om dagen, men det er der altså ikke tid til. De løber så stærkt, Anne-Bodil Vith fra Tølløse, der har hendes mand indlagt på Holbæk Sygehus.

Hun er glad for, at der nu er nogle udefra, der påpeger alvoren af problemet.

- Det er virkelig nødvendigt at nogle går ind og gør noget, for det her kan ikke fortsætte på den måde. Det er virkelig nødvendigt, der kommer flere ressourcer til sygehuset, siger Anne-Bodil Vith.

sygehusdirektør Knut Borch-Johnsen
Læs også
Vicedirektør efter påbud til Holbæk Sygehus: - Det er stadig trygt at være patient
sygehusdirektør Knut Borch-Johnsen
Læs også
Vicedirektør efter påbud til Holbæk Sygehus: - Det er stadig trygt at være patient

Vicedirektør på Holbæk Sygehus, Knut Borch-Johnsen, påpeger, at sygehuset i adskillige uger har været i gang med at rette op på problemerne. Ifølge ham er der taget initiativer på alle de områder, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed giver Holbæk Sygehus påbud. Men overlæge Beda Pauly kan endnu ikke mærke effekterne af arbejdet.

- Ikke rigtigt. Det kan vi se på belægningen. Vi har stadig mellem 20-30 patienter for meget hele tiden, så det har reelt ikke hjulpet, siger Beda Pauly.


Nyhedsoverblik