Aftale på plads i regionen: - Det er et godt forlig

FOA Sjælland er positive over, at der er blevet indgået et forlig med regionerne.

Efter flere ugers forhandlinger indgik LO-forbundene et forlig med regionerne. Og det bakker HK Kommunal i HK Sjælland op om.

Efter flere ugers forhandlinger og trusler om strejke og lockout, kom det første gennembrud i overenskomstforhandlingerne i nat.

Her indgik LO-forbundene forlig med regionerne.

Det er 12 forbund - heriblandt FOA, HK Kommunal og 3F - som har landet en aftale med Danske Regioner.

- HK Kommunal er med i det her delforlig, og vi bakker selvfølgelig op om det her. Det er et godt forlig, og vi er sikre på, at der er andre, der vil støde til i forhold til denne her aftale, siger Michael Rosenberg, der er sektorformand i HK Kommunal, HK Sjælland.

Aftalen sikrer blandt andet, at Regions Sjællands medlemmers ansatte kan se frem en lønstigning på 8,1 procent over tre år og så har de medlemmer, der i dag har ret til betalt spisepause, fortsat ret til den. 

Læs også LO-forbund har indgået aftale med regionerne

Kunne have haft konsekvenser

Var der ikke kommet en aftale på plads, så havde konsekvenserne været mange her på Sjælland.

- Vi havde udtaget 120 it-folk til at skulle konflikte på den første dag, det vil sige, at Sundhedsplatformen og andre it-funktioner ville ikke fungere optimal, hvis det var, vi kom i konflikt. Efterfølgende ville lockouten have ramt 300 medlemmer hos os, og det vil berøre patienterne, siger Michael Rosenberg.

- Vi har jo it-folk, som sidder og servicerer og holder Sundhedsplatformen i gang i Region Sjælland, så har vi lægesekretærer, som skulle have været konflikten, det vil sige sikring af journaler og lægeordinering og de her ting, der ville blive berørt, og i sidste ende ville det være gået ud over patienterne.

Håber, det er murbrækkeren

Også hos FOA Sjælland er man tilfredse med forliget mellem parterne. 

- Det er jeg positiv over. Vi har været igennem et meget komplekst overenskomstforløb – og det er vi stadigvæk. Jeg er rigtig glad for, at der er kommet et gennembrud, der formentlig kan være med til at smitte af på nogle andre, siger Sigurd Gormsen, formand for FOA Sjælland.

Inden der dog bliver jublet for meget, så skal det pointeres, at aftalen først skal stemmes igennem. Samtidig er det ikke alle parter, der har valgt at indgå i forliget. FTF og Akademikernes Centralorganisation har sagt nej.

- Spørgsmålet er, om vi om undgår en konflikt. Det er jo kun LO’s område, som er med i det forlig, der er blevet indgået i nat. Det er smadderærgerligt, at vi ikke har kunnet lande en løsning, hvor alle kunne være med.

- Jeg håber, at det kan være murbrækkeren.  

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App