Overblik over snekaosset: Vejdirektoratet melder om syv uheld her i regionen

Flere biler er kørt galt i løbet af dagen på grund af det glatte føre. Her var det ved Ørslev, at en bil kørte galt. Foto: Mikkel Riise - TV ØST

Snevejret har været årsag til flere uheld i vores område. Vejdirektoratet giver et overblik over dagens uheld.

Snevejret har skabt store trafikale problemer i vores område i løbet af dagen. 

Det er især Sydsjælland og Lolland-Falster, hvor sneen har fyget og skabt glat føre og farlige situationer, som har afstedkommet flere uheld. Det fortæller vagthavende hos Vejdirektoratet.

- Der har været syv uheld på Sjælland i løbet af dagen. Det er i hvert fald de fem af dem, der er sket på Sydsjælland og Lolland-Falster, siger Brit Osted Nielsen, vagthavende hos Vejdirektoratet.

Uheldene betød, at man måtte spærre Sydmotorvejen i nordgående retning mellem Farøbroen og Udby i flere timer. Der skulle nu være farbart igen. Samtidig var der dårlig passage på Sydmotorvejen i sydgående retning ved Farøbroen.

Læs også Se billederne: Kraftig snefygning skaber kaos i trafikken

Hold øje med hjemmesiden

Vejdirektoratet er tilbageholdende med at sige, at alle uheldene skyldes vejret, men der er meget, der tyder på det.

- Det er svært at sige helt præcist, hvad alle uheldene skyldes, men det er næsten sikkert, at de er sket som følge af det glatte føre, for det passer med, at de er sket i de områder, hvor der er faldet sne, fortæller Brit Osted Nielsen.

DMI varsler fortsat snefygning i Faxe, Vordingborg og Guldborgsund, mens man i Næstved og på Lolland blot advarer om risiko for snefygning. Man kan følge deres varslinger på siden her.

Hos Vejdirektoratet får man løbende meldinger fra kommunerne om rydning og saltning. Derfor kan man på deres hjemmeside holde øje med varslinger om glatte veje. 

- Vi får meldingerne fra de kommuner, som vi samarbejder med, og så advarer vi om glatte veje ud fra det. Man kan holde sig opdateret på vores hjemmeside, og vi har også en app, siger Brit Osted Nielsen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App