Overblik: Lyskæder og luftballon afløser sankthansbål

​Et forbud mod ild sætter en stopper for sankthansbål i 48 kommuner. Få overblik over de alternative bål her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter at 48 kommuner har givet beboerne ordre om at holde sankthansbålene slukket lørdag aften, er der dukket alternative bål op i en række byer.

Afbrændingsforbuddet har nemlig langtfra slukket stemningen.

Se nogle af de alternative sankthansfejringer her.

  • Horslunde: Sankthansbålet fyldes med lyskæder, der skal lyse bålet op, så det kan give en illusion af ild.
     
  • Klampenborg: Et farverigt lasershow med røg kan ses på Kildesøen, når forlystelsesparken Bakken byder velkommen til sankthansfejring med livemusik. Der vil også være et bål, som bliver placeret ude på søen.
     
  • Kongens Lyngby: I Marienborg Have ved statsministerboligen laver spejdere et kæmpepuslespil og en labyrint. Der vil også være livemusik, og statsministeren holder tale.
     
  • København: Naturpark Amager sender heksen af sted med luftballon. Den stiger til vejrs med papirer i flammefarver, så de fremmødte får en fornemmelse af bål. 
skt_hans_split.jpg
Læs også
Se kortet: Her må du tænde bål i aften - og her er der afbrændingsforbud
skt_hans_split.jpg
Læs også
Se kortet: Her må du tænde bål i aften - og her er der afbrændingsforbud
  • København: Islands Brygge laver en fortolkning af bålet med en audiovisuel installation fra en tømmerflåde ude på vandet. Det er kunstnerkollektivet Hackstage, der står bag. Installationen beskrives som "en flydende ballet af lys og effekter".
     
  • København: Tivoli-Gardens lurblæsere spiller et såkaldt sansebål i gang om aftenen. "Bålet" bliver på forlystelsesparkens sø, og der vil både indgå røg og lys i begivenheden.
     
  • Nykøbing-Falster: På Middelaldercentret kan man opleve en alternativ form for bål uden ild, men museumsinspektør Thit Petersen afslører ikke, hvad det indebærer. Heksen vil også blive fyret af.
     
  • Odense: Følelsen af sankthans er forsøgt bevaret på Engen, hvor en storskærm skal vise et ildsted. "Heksen" på bålet udgøres i år af en mavedanser, der danser på en lift over skærmen. Der er opsat en lille heksefigur på et bålfad. 
Sankt Hans i Kragenæs 2015
Læs også
Naboer melder hinanden til politiet i frygt for tændte sankthansbål
Sankt Hans i Kragenæs 2015
Læs også
Naboer melder hinanden til politiet i frygt for tændte sankthansbål
  • ​Samsø: Den lille ø er gået stort til værks. I Ballen ved den gamle købmandsgård er bålet erstattet af to skulpturer. Den ene er en isskulptur på halvandet ton. Den anden er en fem meter høj træskulptur, der forestiller en flamme omgivet af et sejl, som ved hjælp af lys skal skabe illusionen af et blafrende bål.

Nyhedsoverblik