Flere end 800 blitzet på motorvej

Hele 5.637 bilister blev kontrolleret i politiets hastighedskontrol på Vestmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det gik alt for hurtigt for flere bilister, der søndag kørte på Vestmotorvejen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Mellem klokken 15.00 og 20.01 kontrollerede politiets færdselsafdeling trafikken på motorvejen ved afkørsel 42 nær Korsør i vestgående retning. Hele 5.637 bilister blev kontrolleret, og ud af dem blev 819 blitzet. De kan nu se frem til en bøde.

quote Det er en hån af skiltningen og andre folks sikkerhed

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 150 kilometer i timen på strækningen, hvor man maksimalt må køre 90 kilometer i timen.

- Det er en hån af skiltningen og andre folks sikkerhedl, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter: 

- Det er stærkt bekymrende, at folk håner de hastighedsbestemmelser, som myndighederne har sat. Det er for at undgå, at folk bliver involveret i et færdselsuheld på grund af alt for høj hastighed.

16 færdselsuheld i år

Netop Vestmotorvejen ved Korsør er et fokusområde for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fordi der sker mange færdselsuheld motorvejsstrækningen.

quote Jeg har været ude til rigtig mange færdselsuheld, som kunne være undgået, hvis man havde fulgt skiltningen

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Jeg har været ude til rigtig mange færdselsuheld, som kunne være undgået, hvis man havde fulgt skiltningen, og netop på Vestmotorvejen sker der alt for mange færdselsuheld i forhold til andre strækninger, siger Erik Mather.

- Alene i år har vi været ude på strækningen for at måle hastigheden mindst to gange om måneden, og billedet er det samme: Der er alt for mange, som kører for stærkt. Men 819 er langt ud over det sædvanlige, tilføjer Erik Mather. 

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har der siden den 1. januar 2018 været 16 færdselsuheld på strækningen ved Korsør.

Efter gårsdagens hastighedskontrol kan 77 bilister se frem til et klip i kørekortet.


Nyhedsoverblik