Organisation: Modvillige læger bør slippe for cannabis-recept

Nogle læger er usikre på at udstede cannabis-recept, fordi det normalt kun gøres med godkendte lægemidler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er helt uholdbart, at meget syge patienter ikke kan få recept hos deres læge på medicinsk cannabis, selv om en forsøgsordning giver mulighed for det.

Det mener organisationen Danske Patienter.

- Ordningen er lavet til hårdtprøvede patienter, der ikke har kunnet få medicin til at afhjælpe deres symptomer, så det er helt uholdbart, siger Annette Wandel, vicedirektør i Danske Patienter.

Ifølge DR har Skleroseforeningen og Gigtforeningen kendskab til mange, som får nej fra lægen til en recept på det utraditionelle lægemiddel.

Folketinget vedtog forsøgsordning

Det sker, selv om et flertal i Folketinget har vedtaget, at en afgrænset patientgruppe kan få lægeordineret cannabis i en forsøgsordning fra 1. januar i år. Det gælder for eksempel patienter med sklerose eller kroniske smerter.

De praktiserende læger har på forhånd ytret skepsis om forsøgsordningen. Ifølge Annette Wandel bør man imødekomme lægerne, hvis ordningen skal kunne fungere.

En del af forklaringen er, at lægerne er usikre på at udstede en recept, fordi det normalt kun gøres med godkendte lægemidler.

Nikolai Lind Jensen med cannabisolie
Læs også
Frustrerede patienter får nej til cannabis fra lægen
Nikolai Lind Jensen med cannabisolie
Læs også
Frustrerede patienter får nej til cannabis fra lægen

Derfor bør politikerne lave forsøgsordningen om, lyder det. 

- Man bør ændre, at lægerne skal udskrive recept, fordi der følger et særligt ansvar med det. I stedet skal lægerne tjekke om patienterne lever op til kriterierne, som er opstillet af Folketinget. Vi tror, at det vil gøre det lettere for lægerne.

 - Desuden bør man samle udskrivningen af cannabis til udelukkende at være speciallæger, så der er færre omkring det, og de så kan opbygge en større viden. Og så skal man styrke vidensformidlingen, siger Annette Wandel.


Nyhedsoverblik