Optiker i Næstved: Giv din brugte brille til Afrika

Gamle briller får nyt liv i Tanzania. I disse uger samler optiker i Næstved brugte briller ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange brillebrugere står måske i et dilemma, når brillerne skal skiftes ud: For hvad stiller man op med de gamle briller, hvor styrken ikke længere er helt korrekt - men hvor man samtidig har lagt flere tusinde kroner for brillerne?

Nu er der en gylden mulighed for at komme af med brillerne til et godt formål, for i Næstved indsamler optikerbutikken Louis Nielsen nu briller, der skal til Tanzania og gøre gavn. 

Optiker Heidi Knudsen skal sammen med kolleger fra hele landet afsted til Afrika - og hun glæder sig:

- Jeg var lige ved at tude, da jeg fik at vide, at jeg skulle afsted, siger Heidi Knudsen, som skal til den lille by Arusha.  

Louis Nielsen har været i Tanzania siden 2010 og har ifølge firmaet selv hjulpet 35.000 tanzanianere med gratis synsprøve og briller.  

- Det er særligt børnebriller, vi gerne vil have, for hvis børnene har et dårligt syn, kan de jo ikke fuldføre en skolegang, som er rigtig vigtig, især der, for at komme videre i livet. 

Bedre end skraldespanden

Det går virkelig fint med at indsamle brugte briller i årets kampagne. Da TV ØST var på besøg i butikken, kom en kunde ind med par nr. 38. 

- I stedet for, at mine briller ryger i skraldespanden, er det jo en god ting at kunne give dem til et andet menneske, som virkelig har behov for briller men ikke har råd, siger Jette Mastrup fra Glumsø. 

Sidste frist for indlevering af brugte briller er den 27. august. 

- Jeg har hørt fra andre, der har været afsted på de her ture, og de fortæller, hvordan de her mennesker, der ikke har kunnet se ret meget, reagerer, når verden pludselig åbner sig for dem, siger Heidi Knudsen. 

- Det kunne være fedt, hvis jeg havde 100 eller 150 par briller med derned - jo flere, jo bedre. 

 

 


Nyhedsoverblik