Det vi har sammen

Opskrifter

And og kransekage

Andebryst med rosenkålsalat

 

2 andebryster (Berberi)

2 spsk honning

1 rosmarinkvist

100 g cashewnødder usaltede

500 g rosenkål

1 rødt æble dansk i tern

1 finthakket skalotteløg

2 spsk. Balsamisk æbleeddike

3 spsk olivenolie

Salt

Peber

 

Andebrysterne ridses i fedtet og steges på fedt siden ved svag varme til de er gylden brune. De vendes og steges 3 min. på den anden side. Krydder med salt og peber

og frisk rosmarin. Hæld honning på fedtsiden. Steges færdig i ovn 10 min 180 grader sammen med cashewnødderne.

 

Skær bunden af rosenkålene og halver. Koges i saltet vand 2 min, afkøles

og vendes med eddike, olie, skalotteløg, æbler, cashewnødder og salt og peber.

Lad andebrysterne trække 10-15 min inden servering

 

 

 

ZBC konditorens kransekage 

 

Det skal du bruge

  • Mørk smeltet chokolade (hvis ægte skal det tempereres)
  • Div nødder (eks. mandler, hasselnødder, pistacienødder)  
  • Amarena kirsebær, flydende nougat, orangetern    
  • Sprøjtepose, stjernetyl

 

Fast kransekagemasse

500 g ODENSE mandel XX

250 g sukker

45 g æggehvider 

 

Blød kransekagemasse

500 g ODENSE mandel XX

250 g sukker

120 g æggehvider 

 

Sprøjteglasur

100 g flormelis

18 g æggehvide

 

Fremgangsmåde:

  • Bland den faste kranskagemasse til en ensartet masse
  • Del massen i to stykker og rul dem til pølser med en diameter på 4 cm
  • Den ene pølse bankes lidt flad, så den ligner denne tegning når du skærer en skive af den flade pølse
  • Stil nu begge pølser på frys i min. 1-2 timer
  • Bland imens den bløde masse
  • Når den faste masse er hård, skal du skære den i skiver som har en tykkelse på ca. 1 cm.
  • Læg nu disse skiver på en bageplade
  • Lav en lille fordybning i de aflange stykker
  • Kom fyld i de aflange og lad stivne
  • Sprøjt oven på med den bløde masse
  • Bages ved 200 grader C til de er let gyldne
  • Afkøles og stilles derefter i køleskab så de er kolde. På den måde stivner chokoladen hurtigere.
  • Dekoreres med chokolade og sprøjteglasur   

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App