Andebryst med rosenkålsalat
2 andebryster (Berberi)
2 spsk honning
1 rosmarinkvist
100 g cashewnødder usaltede
500 g rosenkål
1 rødt æble dansk i tern
1 finthakket skalotteløg
2 spsk. Balsamisk æbleeddike
3 spsk olivenolie
Salt
Peber
Andebrysterne ridses i fedtet og steges på fedt siden ved svag varme til de er gylden brune. De vendes og steges 3 min. på den anden side. Krydder med salt og peber
og frisk rosmarin. Hæld honning på fedtsiden. Steges færdig i ovn 10 min 180 grader sammen med cashewnødderne.
Skær bunden af rosenkålene og halver. Koges i saltet vand 2 min, afkøles
og vendes med eddike, olie, skalotteløg, æbler, cashewnødder og salt og peber.
Lad andebrysterne trække 10-15 min inden servering
ZBC konditorens kransekage
Det skal du bruge
- Mørk smeltet chokolade (hvis ægte skal det tempereres)
- Div nødder (eks. mandler, hasselnødder, pistacienødder)
- Amarena kirsebær, flydende nougat, orangetern
- Sprøjtepose, stjernetyl
Fast kransekagemasse
500 g ODENSE mandel XX
250 g sukker
45 g æggehvider
Blød kransekagemasse
500 g ODENSE mandel XX
250 g sukker
120 g æggehvider
Sprøjteglasur
100 g flormelis
18 g æggehvide
Fremgangsmåde:
- Bland den faste kranskagemasse til en ensartet masse
- Del massen i to stykker og rul dem til pølser med en diameter på 4 cm
- Den ene pølse bankes lidt flad, så den ligner denne tegning når du skærer en skive af den flade pølse
- Stil nu begge pølser på frys i min. 1-2 timer
- Bland imens den bløde masse
- Når den faste masse er hård, skal du skære den i skiver som har en tykkelse på ca. 1 cm.
- Læg nu disse skiver på en bageplade
- Lav en lille fordybning i de aflange stykker
- Kom fyld i de aflange og lad stivne
- Sprøjt oven på med den bløde masse
- Bages ved 200 grader C til de er let gyldne
- Afkøles og stilles derefter i køleskab så de er kolde. På den måde stivner chokoladen hurtigere.
- Dekoreres med chokolade og sprøjteglasur