Opskrifter

And og kransekage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Andebryst med rosenkålsalat

 

2 andebryster (Berberi)

2 spsk honning

1 rosmarinkvist

100 g cashewnødder usaltede

500 g rosenkål

1 rødt æble dansk i tern

1 finthakket skalotteløg

2 spsk. Balsamisk æbleeddike

3 spsk olivenolie

Salt

Peber

 

Andebrysterne ridses i fedtet og steges på fedt siden ved svag varme til de er gylden brune. De vendes og steges 3 min. på den anden side. Krydder med salt og peber

og frisk rosmarin. Hæld honning på fedtsiden. Steges færdig i ovn 10 min 180 grader sammen med cashewnødderne.

 

Skær bunden af rosenkålene og halver. Koges i saltet vand 2 min, afkøles

og vendes med eddike, olie, skalotteløg, æbler, cashewnødder og salt og peber.

Lad andebrysterne trække 10-15 min inden servering

 

 

 

ZBC konditorens kransekage 

 

Det skal du bruge

  • Mørk smeltet chokolade (hvis ægte skal det tempereres)
  • Div nødder (eks. mandler, hasselnødder, pistacienødder)  
  • Amarena kirsebær, flydende nougat, orangetern    
  • Sprøjtepose, stjernetyl

 

Fast kransekagemasse

500 g ODENSE mandel XX

250 g sukker

45 g æggehvider 

 

Blød kransekagemasse

500 g ODENSE mandel XX

250 g sukker

120 g æggehvider 

 

Sprøjteglasur

100 g flormelis

18 g æggehvide

 

Fremgangsmåde:

  • Bland den faste kranskagemasse til en ensartet masse
  • Del massen i to stykker og rul dem til pølser med en diameter på 4 cm
  • Den ene pølse bankes lidt flad, så den ligner denne tegning når du skærer en skive af den flade pølse
  • Stil nu begge pølser på frys i min. 1-2 timer
  • Bland imens den bløde masse
  • Når den faste masse er hård, skal du skære den i skiver som har en tykkelse på ca. 1 cm.
  • Læg nu disse skiver på en bageplade
  • Lav en lille fordybning i de aflange stykker
  • Kom fyld i de aflange og lad stivne
  • Sprøjt oven på med den bløde masse
  • Bages ved 200 grader C til de er let gyldne
  • Afkøles og stilles derefter i køleskab så de er kolde. På den måde stivner chokoladen hurtigere.
  • Dekoreres med chokolade og sprøjteglasur   

 

 

 


Nyhedsoverblik