Det vi har sammen

Opskrifter

Gløgg, vaniljekranse og brunkager

Gløgg de luxe til 4 personer

1 liter rødvin

1 økologisk appelsin

3 spsk. rørsukker

¼ økologisk citron

4 hele enebær

4 hele allehånde

1 hel stjerneanis

1 kanelstang

4 peberkorn

½ vaniljestang

½ tsk. kardemommefrø

8 nelliker

 

Gløggmix:

1 dl portvin

50 g mandelsplitter

50 g rosiner

Rosiner og mandler udblødes i portvinen natten over.

Skrab marven ud af vaniljen, halver appelsinen og pres saften fra appelsinen og

citronen ned i gryden. Kom også skallen fra appelsin og citron i.

Tilsæt resten af ingredienserne og bring det hele til kogepunktet.

Køl ned og lad den trække med krydderierne et par dage i køleskabet.

Si krydderierne fra og server gløggen dejlig varm med mandler og rosiner.

 

Vaniljekranse med karamelfyld

 

Det skal du finde frem inden du går i gang

  • Gryde
  • Stor skål
  • Sprøjte pose med stjernetyl

 

Dej til vaniljekranse

 250 g smør(blødt)

 100 g flormelis

 2 g salt

 30 g vaniljesukker

 40 g hvider

 300 g  mel

 

Fremgangsmåde

  1. Bland smør og margarine med flormelis salt & vanilje.
  2. Tilsæt hvider.
  3. Tilsæt mel, rør ikke for meget.
  4. Sprøjtes ud med stjernetylle på bagepapir med tegning under.
  5. Karamelfyld lægges i midten af de sprøjtede kranse.
  6. Bages ca. 6 - 8 min. ved 200 grader.

 

Karamelfyld

 35 g         glukose

 35 g         hakkede mandler

 35 g         smør

 35 g         brun farin

 

Fremgangsmåde

  1. Alle råvare smeltes ved svag varme!!!!!!
  2. Hæl massen ud på en silikonemåtte og lad køl til den slipper
  3. Del massen i 4 portioner og rul dem i pølser á 20cm
  4. Del hver masse i 20 stk.
  5. Læg karamelfyldet i midten af de udsprøjtede kranse.

 

 

ZBC konditorens Brunkager

(Husk dejen skal hvile et døgn!!)

 

Det skal du finde frem inden du går i gang

  • Gryde
  • En æske /bakke med målene ca. 14x24cm (højde ca.4-5cm)
  • Bagepapir  
  • Stor skål

Brunkagedej:

250 g smør

250 g sirup

250 g brun farin

15 g honningkagekrydderi

150 g mandler

50 g orangetern

700 g mel

10 g potaske

20 g vand

 

Fremgangsmåde:

  • Dag 1:
  • Smør, brunfarin og sirup varmes op til kogepunkt langsomt
  • Lad det køle til ca. 70 grader
  • Kom det varme i en stor skål
  • Resten af ingredienserne tilsættes, undtagen vand og potaske
  • Potaske opløse i vand og tilsættes
  • Ælt det hele så dejen er ens og glat
  • Beklæd din æske/form med bagepapir
  • Kom dejen i den beklædte æske
  • Fordel dejen i formen og lad den henstå til næste dag.

 

Dag: 2

  • Dejen er nu fast og kan tages op af formen
  • Skær dejen i 3 strimler på langs (ca. 4,5 cm)
  • Nu skulle gerne nu have tre stænger på 4,5 x4,5 og 24 cm i længden.
  • Skær nu tynde skiver af stængerne og læg dem på en bageplade med papir
  • Bages ved 180 grader C til de er gyldne.
  • Efter nedkøling bør de pakkes luftet, så de ikke bliver bløde

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App