Gløgg de luxe til 4 personer
1 liter rødvin
1 økologisk appelsin
3 spsk. rørsukker
¼ økologisk citron
4 hele enebær
4 hele allehånde
1 hel stjerneanis
1 kanelstang
4 peberkorn
½ vaniljestang
½ tsk. kardemommefrø
8 nelliker
Gløggmix:
1 dl portvin
50 g mandelsplitter
50 g rosiner
Rosiner og mandler udblødes i portvinen natten over.
Skrab marven ud af vaniljen, halver appelsinen og pres saften fra appelsinen og
citronen ned i gryden. Kom også skallen fra appelsin og citron i.
Tilsæt resten af ingredienserne og bring det hele til kogepunktet.
Køl ned og lad den trække med krydderierne et par dage i køleskabet.
Si krydderierne fra og server gløggen dejlig varm med mandler og rosiner.
Vaniljekranse med karamelfyld
Det skal du finde frem inden du går i gang
- Gryde
- Stor skål
- Sprøjte pose med stjernetyl
Dej til vaniljekranse
250 g smør(blødt)
100 g flormelis
2 g salt
30 g vaniljesukker
40 g hvider
300 g mel
Fremgangsmåde
- Bland smør og margarine med flormelis salt & vanilje.
- Tilsæt hvider.
- Tilsæt mel, rør ikke for meget.
- Sprøjtes ud med stjernetylle på bagepapir med tegning under.
- Karamelfyld lægges i midten af de sprøjtede kranse.
- Bages ca. 6 - 8 min. ved 200 grader.
Karamelfyld
35 g glukose
35 g hakkede mandler
35 g smør
35 g brun farin
Fremgangsmåde
- Alle råvare smeltes ved svag varme!!!!!!
- Hæl massen ud på en silikonemåtte og lad køl til den slipper
- Del massen i 4 portioner og rul dem i pølser á 20cm
- Del hver masse i 20 stk.
- Læg karamelfyldet i midten af de udsprøjtede kranse.
ZBC konditorens Brunkager
(Husk dejen skal hvile et døgn!!)
Det skal du finde frem inden du går i gang
- Gryde
- En æske /bakke med målene ca. 14x24cm (højde ca.4-5cm)
- Bagepapir
- Stor skål
Brunkagedej:
250 g smør
250 g sirup
250 g brun farin
15 g honningkagekrydderi
150 g mandler
50 g orangetern
700 g mel
10 g potaske
20 g vand
Fremgangsmåde:
- Dag 1:
- Smør, brunfarin og sirup varmes op til kogepunkt langsomt
- Lad det køle til ca. 70 grader
- Kom det varme i en stor skål
- Resten af ingredienserne tilsættes, undtagen vand og potaske
- Potaske opløse i vand og tilsættes
- Ælt det hele så dejen er ens og glat
- Beklæd din æske/form med bagepapir
- Kom dejen i den beklædte æske
- Fordel dejen i formen og lad den henstå til næste dag.
Dag: 2
- Dejen er nu fast og kan tages op af formen
- Skær dejen i 3 strimler på langs (ca. 4,5 cm)
- Nu skulle gerne nu have tre stænger på 4,5 x4,5 og 24 cm i længden.
- Skær nu tynde skiver af stængerne og læg dem på en bageplade med papir
- Bages ved 180 grader C til de er gyldne.
- Efter nedkøling bør de pakkes luftet, så de ikke bliver bløde