Opskrifter

Gløgg, vaniljekranse og brunkager

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gløgg de luxe til 4 personer

1 liter rødvin

1 økologisk appelsin

3 spsk. rørsukker

¼ økologisk citron

4 hele enebær

4 hele allehånde

1 hel stjerneanis

1 kanelstang

4 peberkorn

½ vaniljestang

½ tsk. kardemommefrø

8 nelliker

 

Gløggmix:

1 dl portvin

50 g mandelsplitter

50 g rosiner

Rosiner og mandler udblødes i portvinen natten over.

Skrab marven ud af vaniljen, halver appelsinen og pres saften fra appelsinen og

citronen ned i gryden. Kom også skallen fra appelsin og citron i.

Tilsæt resten af ingredienserne og bring det hele til kogepunktet.

Køl ned og lad den trække med krydderierne et par dage i køleskabet.

Si krydderierne fra og server gløggen dejlig varm med mandler og rosiner.

 

Vaniljekranse med karamelfyld

 

Det skal du finde frem inden du går i gang

  • Gryde
  • Stor skål
  • Sprøjte pose med stjernetyl

 

Dej til vaniljekranse

 250 g smør(blødt)

 100 g flormelis

 2 g salt

 30 g vaniljesukker

 40 g hvider

 300 g  mel

 

Fremgangsmåde

  1. Bland smør og margarine med flormelis salt & vanilje.
  2. Tilsæt hvider.
  3. Tilsæt mel, rør ikke for meget.
  4. Sprøjtes ud med stjernetylle på bagepapir med tegning under.
  5. Karamelfyld lægges i midten af de sprøjtede kranse.
  6. Bages ca. 6 - 8 min. ved 200 grader.

 

Karamelfyld

 35 g         glukose

 35 g         hakkede mandler

 35 g         smør

 35 g         brun farin

 

Fremgangsmåde

  1. Alle råvare smeltes ved svag varme!!!!!!
  2. Hæl massen ud på en silikonemåtte og lad køl til den slipper
  3. Del massen i 4 portioner og rul dem i pølser á 20cm
  4. Del hver masse i 20 stk.
  5. Læg karamelfyldet i midten af de udsprøjtede kranse.

 

 

ZBC konditorens Brunkager

(Husk dejen skal hvile et døgn!!)

 

Det skal du finde frem inden du går i gang

  • Gryde
  • En æske /bakke med målene ca. 14x24cm (højde ca.4-5cm)
  • Bagepapir  
  • Stor skål

Brunkagedej:

250 g smør

250 g sirup

250 g brun farin

15 g honningkagekrydderi

150 g mandler

50 g orangetern

700 g mel

10 g potaske

20 g vand

 

Fremgangsmåde:

  • Dag 1:
  • Smør, brunfarin og sirup varmes op til kogepunkt langsomt
  • Lad det køle til ca. 70 grader
  • Kom det varme i en stor skål
  • Resten af ingredienserne tilsættes, undtagen vand og potaske
  • Potaske opløse i vand og tilsættes
  • Ælt det hele så dejen er ens og glat
  • Beklæd din æske/form med bagepapir
  • Kom dejen i den beklædte æske
  • Fordel dejen i formen og lad den henstå til næste dag.

 

Dag: 2

  • Dejen er nu fast og kan tages op af formen
  • Skær dejen i 3 strimler på langs (ca. 4,5 cm)
  • Nu skulle gerne nu have tre stænger på 4,5 x4,5 og 24 cm i længden.
  • Skær nu tynde skiver af stængerne og læg dem på en bageplade med papir
  • Bages ved 180 grader C til de er gyldne.
  • Efter nedkøling bør de pakkes luftet, så de ikke bliver bløde

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 


Nyhedsoverblik