Det vi har sammen

Opskrift: Drønlækker julekonfekt med peanuts

02:00

Konditoren Line Pernille Agerbo står klar, hvis ikke du har helt styr på julegodterne endnu.

Juleaften står for døren - men har du styr på de lækre julegodter til gæsterne?

Ellers står Line Pernille Agerbo klar med hjælp. Hun er nemlig konditor og faglærer på Kokke- og Tjenerskolen under erhvervsskolen Selandia.

Og så har hun delt sin pokkers lækre opskrift på julekonfekt med os på TV ØST. Lækkerierne holdt ikke længe i vores kantine - og det gør de nok heller ikke, hvis du serverer dem for dine julegæster.

Se hvor lette de er at lave i videoen ovenover - og se opskriften lige her:

 

Julekonfekt med peanuts:

Ingredienser:
300 g råmarcipan
2 spsk. Hakkede salte peanuts
2 spsk. Peanutbutter
2 spsk. Honning

Karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk (koges i en gryde med vand i 3 timer)

Pynt:
300 g god mørk 70 % chokolade
Hele peanuts til pynt
Lidt flødechokolade, der smeltes og sprøjtes over stykkerne

Fremgangsmåde:
Det hele blandes sammen til en ensartet masse.
Konfektmassen deles i to klumper, der begge udrulles til pølser på 40 cm
Del pølsen i stykker på 1 ½ cm og tril disse til kugler
Tryk en fordybning i kuglen og sprøjt karamelfyldet i fordybningen
Sæt konfekten koldt, imens du temperer chokoladen
Dyp din konfekt i chokoladen og pynt med en peanut, sprøjt evt. med lidt flødechokolade.

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App