Juleaften står for døren - men har du styr på de lækre julegodter til gæsterne?
Ellers står Line Pernille Agerbo klar med hjælp. Hun er nemlig konditor og faglærer på Kokke- og Tjenerskolen under erhvervsskolen Selandia.
Og så har hun delt sin pokkers lækre opskrift på julekonfekt med os på TV ØST. Lækkerierne holdt ikke længe i vores kantine - og det gør de nok heller ikke, hvis du serverer dem for dine julegæster.
Se hvor lette de er at lave i videoen ovenover - og se opskriften lige her:
Julekonfekt med peanuts:
Ingredienser:
300 g råmarcipan
2 spsk. Hakkede salte peanuts
2 spsk. Peanutbutter
2 spsk. Honning
Karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk (koges i en gryde med vand i 3 timer)
Pynt:
300 g god mørk 70 % chokolade
Hele peanuts til pynt
Lidt flødechokolade, der smeltes og sprøjtes over stykkerne
Fremgangsmåde:
Det hele blandes sammen til en ensartet masse.
Konfektmassen deles i to klumper, der begge udrulles til pølser på 40 cm
Del pølsen i stykker på 1 ½ cm og tril disse til kugler
Tryk en fordybning i kuglen og sprøjt karamelfyldet i fordybningen
Sæt konfekten koldt, imens du temperer chokoladen
Dyp din konfekt i chokoladen og pynt med en peanut, sprøjt evt. med lidt flødechokolade.
300 g råmarcipan
2 spsk. Hakkede salte peanuts
2 spsk. Peanutbutter
2 spsk. Honning
Karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk (koges i en gryde med vand i 3 timer)
Pynt:
300 g god mørk 70 % chokolade
Hele peanuts til pynt
Lidt flødechokolade, der smeltes og sprøjtes over stykkerne
Fremgangsmåde:
Det hele blandes sammen til en ensartet masse.
Konfektmassen deles i to klumper, der begge udrulles til pølser på 40 cm
Del pølsen i stykker på 1 ½ cm og tril disse til kugler
Tryk en fordybning i kuglen og sprøjt karamelfyldet i fordybningen
Sæt konfekten koldt, imens du temperer chokoladen
Dyp din konfekt i chokoladen og pynt med en peanut, sprøjt evt. med lidt flødechokolade.