Det vi har sammen

Oppositionen i Slagelse Byråd vil gå rettens vej

Foto: Martin Stilling - TV ØST

Oppositionen er nu klar til at gå rettens vej, efter de for få uger siden fik frataget formandsposter, da ni udvalg i Slagelse Kommune blev til syv.

Nu kan oppositionen ikke længere se passivt til. Sådan lyder fra meldingen Venstres gruppeformand Knud Vincents til TV ØST.

- Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale ser nu ingen anden udvej, end at vi må gå efter en juridisk berigtigelse for at få rullet ændringen af styrelsesvedtægterne tilbage, siger han til TV ØST.

John Dyrby har både direkte og indirekte kommunikeret at Randers sagen ikke har indflydelse på hans og flertalsgruppens beslutning om ændring af styrelsesvedtægterne

Knud Vincents, Venstres gruppeformand

For få uger siden blev ni udvalg i Slagelse Kommune barberet ned til syv, hvorved oppositionen mistede deres udvalgsformandsposter. Ændringen blev vedtaget med et snævert flertal i byrådet.

John Dyrbyr: Jeg synes ikke, sagerne er sammenlignelige

Efter torsdagens byretsdom i Randers - hvor tre politikere fik rettens ord for, at de blev frataget formandsposter i en ugyldig omkonstituering i 2015 - er oppositionspartierne i Slagelse Byråd, Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, nu endnu mere sikre på, at deres klagekurs er den rette.

​Men det bekymrer ikke borgmester John Dyrby Paulsen, da TV ØST opsøger ham efter domfældelsen torsdag eftermiddag.

- Nej, for jeg synes ikke, sagerne er sammenlignelige. Det er en anden situation, for vi har inviteret ind til forhandlinger, siger Slagelse-borgmesteren.

Den reaktion er oppositionen ikke tilfreds med:

- John Dyrby har både direkte og indirekte kommunikeret, at Randers sagen ikke har indflydelse på hans og flertalsgruppens beslutning om ændring af styrelsesvedtægterne, siger Knud Vincents til TV ØST.

Læs også -Jeg har ikke foretaget nogle ulovlige beslutninger

Oppositionen: John Dyrby har set passivt til

Opppositionspartierne sendte sent torsdag aften en opfordring til flertallet (Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance), hvori de indbyder til en drøftelse, der gerne skulle munde ud i en tilbagerulning af den ændrede udvalgsstruktur, som blev besluttet i sidste uge.

- John Dyrby har kommunikeret passivitet i forhold til Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale i forhandlinger og dialog, som ledte til både ophævelse af samarbejdsaftalen mellem flertalsgruppen og Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale, men også ændring af styrelsesvedtægterne. Passiviteten kan vi ikke genkende ej heller postulater om møder vi ikke skulle være mødt op til, siger Knud Vincents.

Han fastslår, at oppositionen forsøgte at gå dialogens vej.

- Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale vil samarbejdet, og vi vil først og fremmest og har forsøgt at få ændret flertalsbeslutningen på ændring af hvad vi ser som en ugyldig ændring af styrelsesvedtægterne, og som nu er blevet bekræftet i, i den netop afsagte dom fra Randers Byråd, siger Knud Vincents.

- Det har vi fået afvist af borgmester John Dyrby, da han kun vil mødes under de nuværende styrelsesvedtægter, på en dagsorden som ikke ligger op til en forsoning og samtale om, hvordan vi kan tilbagerulle ændringerne.

Læs også Borgere i Slagelse: -Vi er trætte af politisk fnidder

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App