Det vi har sammen

Opposition i Slagelse slår nu bremsen i

Knud Vincents og den øvrige opposition i Slagelse appellerer til flertallet om at rulle ny udvalgsstruktur tilbage. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Oppositionen i Slagelse Byråd har sent torsdag sendt en opfordring til flertallet i byrådet om at rulle den ny udvalgsstruktur tilbage.

Efter torsdagens byretsdom i Randers - hvor tre politikere fik rettens ord for, at de blev frataget formandsposter i en ugyldig omkonstituering i 2015 - er oppositionspartierne i Slagelse Byråd, Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, nu endnu mere sikre på, at deres klagekurs er den rette, skriver Sjællandske.

Lad os hellere få talt om tingene, beslutningen rullet tilbage og starte et nyt samarbejde

Knud Vincents (V), gruppeformand, Slagelse 

De vil klage til Ankestyrelsen over flertallets beslutning om en ændring af styrelsesvedtægten, som forrige mandag betød, at blå blok mistede fem udvalgsformandsposter og flertallet i flere udvalg. Samtidig blev antallet af udvalg reduceret fra ni til syv. 

Læs også Borgere i Slagelse: -Vi er trætte af politisk fnidder

Oppositionspartierne er også parate til at gå rettens vej, men slår nu midlertidigt bremsen i. Partierne har sent torsdag aften sendt en opfordring til flertallet (Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance), hvori de indbyder til en drøftelse, der gerne skulle munde ud i en tilbagerulning af den ændrede udvalgsstruktur, som blev besluttet i sidste uge.

- Vi mener ikke, at Slagelse Kommune skal kastes ud i endnu en negativ pressesag, hvor halvdelen af byrådet slæber kommunen i retten for uretmæssig ændring af styrelsesvedtægten, som i Randers viste sig at være ulovlig, står der i opfordringen.

Læs også Netop vedtaget: Slagelse nedlægger to udvalg for at få styr på skandaleramt byråd

- For hvem vinder på en retssag? Ingen. Lad os hellere få talt om tingene, beslutningen rullet tilbage og starte et nyt samarbejde, tilføjer Venstres gruppeformand, Knud Vincents, som tager dommen i Randers ad notam.

- Samarbejdet er værd at foretrække, siger han til Sjællandske.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App